Logo Institut del Teatre

Tot un ventall d’activitats per a la jornada d’inauguració del curs 2016-17

13 d'octubre de 2016


  • Dilluns 24 d’octubre, a partir de les 12.30h, inaugurem el curs 2016-17
  • Maria Rosa de Guimerà és la gran protagonista, amb l'estrena d’una exposició i el passi de l’adaptació cinematogràfica de Cecil B. De Mille, musicada pels nostres instrumentistes
  • Graduats, professorat i alumnat ofereixen breus actuacions al Teatre Ovidi Montllor

 

El proper 24 d’octubre, inaugurem el curs acadèmic 2016-17 amb un nou format que omplirà d’activitats l’Institut del Teatre entre les 12.30 i les 17h.

Per començar, a les 12.30h, a la sala d’exposicions de la planta baixa, tindrà lloc la inauguració de la mostra “L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà”, comissariada per Sharon G. Feldman, professora de la Universitat de Richmond, Virgínia.

L’activitat es traslladarà al Teatre Ovidi Montllor on, a partir de les 13h, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, i el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, adreçaran unes paraules als assistents i presentaran les actuacions que han preparat per a l’ocasió els nostres graduats, alumnat i professorat.

En primer lloc, Juan Carlos Lérida, ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD), interpretarà un fragment de Bailografia. Seguidament, l’actriu i graduada de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Rosa Cadafalch, llegirà textos de Montserrat Roig en commemoració del 25è aniversari de la seva mort. Clourà aquest acte central la proposta Partitura d’accions, a càrrec de l’alumnat i professorat de l’ESAD i el CSD, creada pels alumnes de 3r de Coreografia, Paula Rizquez, Zaida Fernández, Irene González, Ana Barroso, Andrea Jiménez, Alma Steiner i Albert Bassa. Un aperitiu a l’Atri posarà la pausa al primer tram d’activitats de la jornada inaugural.

A les 16h, el Teatre Ovidi Montllor tornarà a convocar els assistents per a la projecció de la pel·lícula muda Maria Rosa (1916), de Cecil B. DeMille, l’adaptació que Hollywood va fer de l’obra de Guimerà. El film serà presentat per Sharon G. Feldman i es projectarà amb acompanyament musical creat i interpretat per Antonio Zarco (guitarra), Cristóbal Montesdeoca (piano), Jordi Griso (piano), Dani Rambla (piano), Rafel Plana (piano), Oscar Sanz (piano), Xavi Algans (piano), Luis Carmona (piano), Joan Vilalta (percussió), del  col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat