Logo Institut del Teatre

Esclat d’emocions en l’acte inaugural del curs acadèmic 2017-2018

Comparteix

23 d'octubre de 2017


Un any més, el Teatre Ovidi Montllor s’ha omplert de gom a gom en l’acte oficial d’inauguració del curs acadèmic 2017-2018 de l’Institut del Teatre que ha tingut lloc aquest dilluns 23 d’octubre. Un acte que ha estat marcat per les emocions des del principi, amb la benvinguda inicial de la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, qui ha destacat com “una de les experiències més colpidores viscudes a l’Institut” la jornada de l’1 d’octubre passat. Puyo ha volgut agrair als estudiants, al professorat, als veïns i veïnes del barri de Poble Sec, així com al personal de l’Institut del Teatre “la solidaritat, tendresa, força, valentia, responsabilitat i alegria” que van compartir tots plegats defensant les instal·lacions de l’Institut com a col·legi electoral. La directora ha assegurat que no tenia prou paraules per homenatjar-los i ha donat pas a un vídeo en què s’han pogut veure alguns dels moments més emotius que es van viure l’1 d’octubre a l’Institut del Teatre, en un ambient festiu i de germanor absoluta entre la comunitat educativa i el veïnat. 

La presidenta de la Diputació de Barcelona i de l’Institut del Teatre, Mercè Conesa, en relació a les imatges projectades sobre els fets de l’1 d’octubre, s’ha mostrat emocionada i ha volgut agrair la implicació dels estudiants, tot assegurant que “imatges com aquestes ens fan estar convençuts que cal continuar endavant”. Conesa també ha subratllat la importància de defensar els drets polítics i socials, i ha precisat que la “ciutadania té una gran voluntat de ser lliure”. 

Entre les personalitats que han assistit a l'acte, hi ha el vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol; el diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé; el president de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya, Àlex Casanovas; la presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Mariona Carulla, o David Albet, membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.

Després dels parlaments, ha pujat a l’escenari l’actor Manel Barceló, qui ha ofert una lliçó magistral sobre l’art de la interpretació “tot fent teatre”. Sota la direcció de Ramon Simó, Barceló s’ha posat en la pell d’un actor britànic que anava interpretant textos de Shakespeare alhora que establia un divertit diàleg amb el públic. Entre les recomanacions carregades d’ironia que ha fet a l’alumnat de l’Institut del Teatre, Barceló ha dit que “mai de la vida es pot permetre que el públic sospiti que ets vulnerable”. 

L’acte ha inclòs també la interpretació d’un fragment de Gold Dust Rush, coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2015, sota la direcció i coreografia d’Eulàlia Bergadà, graduada del Conservatori Professional de Dansa, d’IT Dansa i del Conservatori Superior de Dansa. La peça ha estat interpretada per la mateixa Eulàlia Bergadà, junt amb Marina Fullana, Roberto Gómez, Raquel Klein i Aloma Ruiz. 

La dansa ha tornat a ocupar l’escenari de la mà d’Ales, una acció col·lectiva amb alumnes de dansa, a partir d’un fragment de l’Estol, de Roser López Espinosa, coreògrafa i professora del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. 

Finalment, la cloenda de la jornada s’ha traslladat a l’atri de l’edifici on s’ha fet un aperitiu amenitzat amb música en viu a càrrec del col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.


Continguts relacionats

  • Inauguració curs 2017-2018, amb Mercè Conesa
  • Gold Dust Rush
  • L'actor Manel Barceló fa la lliçó inaugural del curs 2017-2018
  • Presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x