Logo Institut del Teatre

Projecte Dansa en xarxa

Dansa en xarxa sorgeix al juny de 2014, arran de la presentació del projecte HUB[1] de l’Institut del Teatre al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, l‘Associació d’Escoles de Dansa Autoritzades, l’Associació Catalana de Professors de Dansa i altres professionals de col·lectius del sector de tot Catalunya.

Amb una bona acollida tant per part de la conselleria com de les associacions, a la tardor de 2014 iniciem el projecte Dansa en xarxa amb un sistema que pretén afavorir la comunicació i la interrelació entre el Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) de l’Institut del Teatre i les escoles de dansa del país. El nostre treball es concreta en: 

  • Organització de masterclass amb docents de l'EESA/CPD per a alumnes de les escoles de dansa en diferents ciutats; invitació a les escoles de la ciutat i de la demarcació de Barcelona per fer masterclass a les aules de l’Institut del Teatre.
  • Organització de classes per especialitats on els alumnes participants, interessats en aprofundir en els estudis de dansa, tinguin un retorn, orientació i atenció per part dels docents observadors en totes les especialitats.
  • Seguiment de l’alumnat practicant i/o aspirant que participi en el projecte Dansa en xarxa, quan ho sol·liciti.
  • Informació dels estudis artístics a les famílies interessades.

 

Durant el curs 2015-16, vam ampliar el ventall de serveis de Dansa en xarxa amb la realització del primer curs de Formació Continuada en Dansa Espanyola. La seva bona acollida ens ha animat enguany a impartir el curs Formació de Dansa en xarxa per especialitats.

Al juliol de 2016 vam organitzar el primer curs d’estiu, ENDANSA’IT, per a les tres especialitats de dansa (Clàssica, Contemporània i Espanyola), i preveiem tornar-lo a oferir aquest final de curs 2016-2017.

Finalment, també dins del projecte Dansa en xarxa, enguany iniciem el curs Vine i balla,dirigit als infants de les escoles de primària de Barcelona, entre 8 i 10 anys.[1] HUB: projecte entre el Departament d’Ensenyament i l’Institut del Teatre per fer la seu del IT centre de gestió dels múltiples interessos entorn els ensenyaments de la Dansa.

Veure Vine i balla

Vine i balla

Veure Formació de Dansa en xarxa

Formació de Dansa en xarxa

Veure Dansa en xarxa

Dansa en xarxa

Veure ENDANSA'IT

ENDANSA'IT

Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat