Logo Institut del Teatre

Projectes amb finançament de la UE

Projecte de Cooperació Europea Playing Identities, performing Heritage

El projecte de Cooperació “Playing Identities, Performing Heritage” (2015-2017)  està liderat per la Universitat de Siena (Itàlia) i del qual l’Institut del Teatre de Barcelona  n’és un partner de ple dret conjuntament amb la Universitat de Kent (Gran Bretanya), l’Acadèmia Nacional de Música i Teatre de Vilnius (Lituània), The Central School of Speech and Drama de Londres (Gran Bretanya) i la Universitat de Cluj (Romania). Aquest és un projecte finançat per l’actual programa Europa Creativa. El seu eix principal és la recerca de les diferents identitats culturals europees a través del teatre (tradicions, idiomes, convencions escèniques, públics...). Es tracta d’un projecte teòrico-pràctic  per als joves directors i intèrprets en el què hi participaran 2 professors, 1 estudiant de direcció escènica i 4 estudiants d’interpretació de l’IT. S’ha creat un network consultable (www.panspeech.eu). El projecte final es presentarà en l’històric Teatre Municipal de Siena l’estiu de 2016.

SPECIFI

L’Institut del Teatre col·labora en el projecte europeu SPECIFI que és l’acrònim d’Smart Platforms Enabling the Creative Industries for the Future Internet, juntament amb el Departament de Cultura i la Fundació i2Cat. Aquest projecte pretén crear una Anella Creativa Europea de Ciutats i Regions intel·ligents que faciliti la personalització, lliurament i compartició de serveis innovadors en l’àmbit de les indústries creatives co-dissenyats amb els usuaris, a nivell local, regional i Europeu. L’Anella Creativa proveirà d’aquests serveis a través de fibra òptica i d’infraestructures sense fils.

 En el marc d’aquest projecte s’han desenvolupat les següents accions:

  • La prova pilot d'una performance des de tres espais diferents de manera simultània. Un pianista interpretava una peça, en el piano d’Enric Granados des de la Biblioteca Nacional de Catalunya, mentre dues alumnes del Conservatori Superior de Dansa ballaven des de diferents aules de la seu de l’Institut del Teatre. Tant la composició musical com la coreografia van ser creades específicament per a l’ocasió. (Abril 2014)
  • El taller Cocreation, distributed performances and alternative content for the big screen per posar en comú experiències que s’estan portant a terme en aquest sector emergent que barreja l’emissió en directe d’òperes, ballet i teatre als cinemes i on el públic està simultàniament a diferents escenaris. (Novembre 2014).


Web del programa europeu Specifi: www.specifi.eu

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Clip prova pilot Specifi

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat