Logo Institut del Teatre

Curs Fitzmaurice

Curs Fitzmaurice

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en el seu afany d’esdevenir centre de referència en la formació en les Arts Escèniques, ha signat un acord amb la pedagoga Catherine Fitzmaurice, per ser la seu Europea dels cursos de la Tècnica Fitzmaurice durant els anys 2016 i 2017.

La Tècnica Fitzmaurice és una tècnica de veu que consisteix en explorar les dinàmiques entre el cos, la respiració, la veu, la imaginació, el llenguatge i la presència. El treball de veu basat en la tècnica Fitzmaurice també pot incloure, segons les necessitats, entrenament en la respiració, els ressonadors, la parla, els dialectes, el text, el cant i la veu en moviment.

Aquesta innovadora formació s’imparteix actualment a Nova York, Los Ángeles, Londres i Moscou, entre d’altres indrets del món. La certificació que emet acredita el poder impartir classes de la Tècnica Fitmaurice un cop acabada la formació amb la seva creadora i el seu equip de col·laboradors.

Dades de la formació

La Fundadora Catherine Fitzmaurice i el Màster Teacher Saül Fitzmaurice Kotzubei conduiran el curs conjuntament amb professionals internacionals.

Els participants tindran l'oportunitat d'investigar el treball Fitzmaurice a través d'una gran varietat de perspectives culturals i pedagògiques.

La Certificació en Fitzmaurice té com a objectiu contribuir a la integració de la pràctica vocal i actuació d'artistes i professionals de tota la Comunitat Europea, i en tot el món.

Dates, horari i lloc d’impartició

L’Institut de Teatre, com a seu europea de la Tècnica Fitzmaurice, acollirà en les seves instal·lacions el Curs de Técnica Fitzmaurice, en les següents dates:

Any 2016: Del 27 de juny al 29 de juliol, de 10 a 18 hores, en dies laborables.

Any 2017: Del 26 de juny al 28 de juliol, en dies laborables.

Matriculació

Per obtenir informació sobre els requisits i procés de matriculació, podeu contactar amb info@fitzmauricevoice.com i/o consultar el web www.fitzmauricevoice.com

Més informació

Catherine Fitzmaurice es professora i assessora de centres de prestigi internacional com la Central School de Londres, el Julliard School of Drama, Yale School of Drama, Harvard University, New York University, the Moscow Art Theatre, i Lincoln Center entre de molts altres. Per a conèixer el seu treballs, podeu consultar les seves publicacions i entrevistes a: www.fitzmauricevoice.com

La Tècnica Fitzmaurice uneix l’experiència física amb l’atenció mental i es desenvolupa en dues fases:

  • Destructurin/Desestructurant, la primera fase, promou la consciència corporal, la respiració lliure i espontània, i l’expressivitat de la veu a través del Tremorwork/ tremolors (diverses posicions corporals que provoquen tremolors musculars sense tensió).
  • Restructuring/reestructurant, la segona fase, encoratja l’economia de l’esforç mentre parlem o actuem, utilitzant la “focus line” de la Catherine Fitzmaurice. El resultat és un ample registre de la veu sense tensions.

 

La Tècnica treballa, principalment, els següents elements:

  • Físic/Cos: Desenvolupa la consciència dels patrons adquirits veu/esforç a través d’una sèrie d’exercicis suaus i/o rigorosos, accedint al propi sistema corporal per cedir i alliberar tensions.
  • Respiració: Explora el paper central de la respiració tan a l’hora d’emetre so com a l’hora d’inspirar la imaginació sense forçar l’aire però permetent tota l’oxigenació del cos.
  • Qualitat en la Veu: Cultiva l’habilitat de comunicar d’una manera acurada els pensaments i sentiments que demanen el text, l’espai i el moment present amb l’elecció i l’espontaneïtat.

Els resultats pràctics que proporciona són: Reducció de la tensió a la veu, increment de registres i expressivitat per fer que el nostre parlament sigui més fàcil i clar i la intenció sigui més efectiva.


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat