Logo Institut del Teatre

"Antígona", de Jean Anouilh, amb traducció de Lluís Hansen, nou títol de la col·lecció Dramaticles

25.5.2017

"Antígona", de Jean Anouilh

La col·lecció Dramaticles, que edita l’Institut del Teatre conjuntament amb Editorial Comanegra, continua creixent. S’acaba de publicar Antígona, una peça teatral del francès Jean Anouilh (1910-1987), inspirada en l’obra de Sòfocles, que ha traduït el dramaturg i professor de l’Institut del Teatre, Lluís Hansen.

A la seva Antígona, Anouilh -considerat com un dels autors més prolífics de la seva generació- subverteix els codis de la tragèdia grega, eliminant-ne el lirisme i situant els personatges en una dimensió quotidiana que permet centrar-se en les seves pulsions internes. Aquesta aposta de l'autor, afegida al fet que va escriure l'obra sota l'ocupació nazi, ha propiciat que la rebel·lia de la protagonista s’hagi interpretat com una al·legoria de la resistència francesa. Com és habitual en altres títols de la col·lecció Dramaticles, el text ve acompanyat d’un pròleg que el contextualitza, escrit en aquesta ocasió per Maria Moreno.

La col·lecció Dramaticles, nascuda fa poc més d’un any, reivindica el text teatral com a gènere imprescindible per a la configuració d’una cultura literària, donant sortida a textos catalans contemporanis i obres de repertori d’altres dramatúrgies. Fins a l’actualitat, se n’han publicat 7 volums:

  • Animals de companyia, d’Estel Solé
  • La pols, de Llàtzer Garcia
  • Sis personatges en cerca d’autor, de Luigi Pirandello (traducció de Jordi Sarsanedas)
  • Boira, de Lluïsa Cunillé, i La travessia, de Josep Maria Miró (premis Frederic Roda; volum doble)
  • Vells temps i Cendres a les cendres, de Harold Pinter (volum doble)
  • Els encantats, de David Plana (premi Frederic Roda)
  • Antígona, de Jean Anouilh (traducció de Lluís Hansen)

Trobareu més informació d'aquests títols al web de Publicacions de l'Institut del Teatre. Així mateix, els podeu adquirir a la Llibreria de la Diputació de Barcelona i també al web de Comanegra.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat