Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre ofereix 4 dels 9 espectacles de la 2a edició del Festival de Teatre en Francès de Barcelona

2.2.2018

Festival Teatre en Francès

De l’1 a l’11 de febrer tindrà lloc la segona edició del Festival de Teatre en Francès de Barcelona, un certamen que vol ajudar a descobrir obres de teatre contemporani en aquesta llengua, així com els seus autors, directors, intèrprets i altres agents de l'escena francòfona. 

El Festival, que va néixer l’any 2017, és una iniciativa de Mathilde Mottier i François Vila, directors de la companyia Mise en Lumière de París i té la voluntat d'esdevenir una cita internacional que afavoreixi les trobades artístiques entre el sector i impulsi la generació d'accions conjuntes, com les coproduccions. 

L’entitat va triar Barcelona pel seu paper d’avantguarda cultural i des de la primera edició compta amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, que oferirà quatre espectacles al Teatre Ovidi Montllor i al Teatre Estudi, l'Institut Français, l'Almeria Teatre i La Caldera. Tots els espectacles es representen en francès i incorporen sobretítols en català o castellà (a excepció dels programats a l'Institut Français) per tal que la llengua no sigui una barrera. 

En aquesta segona edició, el festival proposa interrogar-se sobre l'evolució de la condició de la dona a través de diverses generacions. Ho farà en els 9 espectacles que es podran veure als diferents espais, completament inèdits a l'Estat espanyol i escrits per autors francòfons que provenen de França, el Quebec, Bèlgica, Suïssa, el Senegal i Romania. 

En concret, l’Institut del Teatre oferirà els espectacles “La mante”, “Deux pas vers les étoiles”, “Un démocrate” i “Les deux freres et les lions” entre el 6 i l'11 de febrer.   

D'altra banda, el divendres 9 de febrer, coincidint amb el Dia del Quebec, a les 17h s'oferirà al Teatre Estudi la lectura dramatitzada de "Llums, llums, llums" d'Evelyn de la Chenelière amb traducció d'Elisabet Ràfols i posteriorment es farà una trobada al voltant de la traducció amb ambdues. 

Com a novetat, aquest any també es durà a terme a Paris una programació de teatre en català, “Barcelone en Scene. Festival de T(h)eatre”, amb la participació de l’obra de Pau Miró “Búfals”, “Història” de Jan Vilanova i “El principi d’Arquímedes” de Josep M Miró en el Théatre 13- Seine i altres sales de la ciutat de París, entre el 5 i el 14 d'abril de 2018. L'autor i director Sergi Belbel, també oferirà una Master Class a París. 

Podeu consultar la programació sencera en aquest enllaç i adquirir les entrades en aquest enllaç

El personal i alumnat de l'Institut del Teatre disposarà de descomptes a les entrades amb el carnet de l'Institut del Teatre.En el cas dels espectacles que es duen a terme a l'Institut del Teatre, el preu serà de 5€ l'entrada (cal comprar-les a taquilla) i gaudiran d'un descompte del 50% sobre el preu de venda en públic pels espectacles que s'exhibeixen en altres sales. 


Compartir

Altres continguts relacionats

  • Un démocrate
  • Deux pas vers les étoiles
  • La mante
  • Les deux frères et les lions

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat