Logo Institut del Teatre

Vermut teatral amb David Plana, autor d'Els encantats

31.5.2017

Vermut teatral: Els encantats, de David Plana

La col·lecció de textos teatrals de l’Institut del Teatre i  l’editorial Comanegra, Dramaticles, segueix apostant pel teatre català contemporani i acaba de publicar Els encantats, de David Plana, que va obtenir ex aequo el premi Frederic Roda 2015. Ho celebrarem amb un vermut teatral el proper dissabte 10 de juny a les 12.30h al pati empedrat de la fàbrica Lehmann, on Comanegra té l'espai creatiu i de treball (c/ Consell de Cent, 159. Barcelona). Els actors Estel Solé, Edu Buch i Lluís Soler faran una lectura dramatitzada de fragments de l'obra i, a continuació, el poeta Jordi Julià moderarà una conversa amb l'autor i tothom que hi vulgui participar.

La complexitat de les relacions entre pares i fills són una constant en l'obra de Plana i es converteixen en el teló de fons d'Els encantats. Amb aquest text, que retrata les conseqüències del trencament d'una família, assistim a un viatge simbòlic marcat pel record i la felicitat perduda... quan surten del silenci traumes, culpabilitats i retrets del passat. L’obra es desenvolupa en set escenes centrades en tres moments: l’abans, el durant i el després d'una escapada a Aigüestortes que fan els tres personatges protagonistes. Només hi trobem una acotació, gairebé al final: la resta queda a la imaginació del lector.

Coincidint amb el bon moment de la dramatúrgia al nostre país i amb l’objectiu de reivindicar el text teatral com a gènere imprescindible per a la configuració d’una cultura literària, la col·lecció Dramaticles va néixer ara fa un any i ha publicat obres contemporànies de Llàtzer Garcia, Estel Solé, Lluïsa Cunillé i Josep Maria Miró, així com textos clàssics de Luigi Pirandello, Harold Pinter i Jean Anouilh. Properament, incorporarà al catàleg l'obra Infàmia, de Pere Riera, guardonada amb el Premi de la Crítica 2017.


Compartir

Altres continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat