Logo Institut del Teatre

Xerrada de Joan-Carles Mèlich sobre el paral•lelisme entre teatre i filosofia

26.11.2017

Cartell xerrada Joan Carles Mèlich

Aquest dimecres 29 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc a l’Auditori de l’Institut del Teatre la conferència “Ombres que caminen. Teatre i filosofia a partir de Sòfocles, Shakespeare i Beckett”, a càrrec de Joan-Carles Mèlich, doctor en Filosofia i Lletres i autor de l’assaig sobre filosofia literària L’experiència de la pèrdua.

La xerrada, que és oberta a tothom, s’emmarca en el certamen Escena Germinal, impulsat pel Projecte Ingenu i Nau Ivanow, per impulsar un espai d’intercanvi entre artistes, públic i intel·lectuals al voltant del fet teatral. En aquest sentit, la conferència pretén posar de manifest el paral·lelisme existent entre filosofia i teatre, i com l'un s'alimenta de l'altre. Al cap i a la fi, la filosofia investiga la condició humana i l'acció teatral no és res més que la seva representació.

Joan-Carles Mèlich és professor titular de Filosofia de l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva obra es caracteritza per la configuració d'una filosofia de la finitud. Al llarg dels darrers vint anys ha estudiat les situacions-límit, l'expressió simbòlica, mítica i ritual, el sofriment i la memòria, el cos i el desig, així com la qüestió de la contingència, la fragilitat i la vulnerabilitat (que sovint bateja com la filosofia de les entranyes o de la carnalitat). El seu últim llibre acaba d’aparèixer publicat a l’editorial Arcàdia amb el títol L’experiència de la pèrdua


Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat