Logo Institut del Teatre

Codinachs Pares, Maria Bonasort


DEA amb la tesina de recerca: Teatre de màscares a Catalunya a la segona meitat del segle XX. Vinculació entre creació i formació.  Llicenciada en Art Dramàtic per l´ESAD de l´Institut del Teatre de BCN i Diplomada de L´École International de Théâtre et Mouvement Jacques Lecoq de París. El 1990 crea el monogràfic: "De la màscara neutra a la commedia dell'arte" amb el qual ha impartit cursos a diferents escoles: Galliner de Girona, La Casona, també a centres de la resta d'Espanya, França, Finlàndia, Polònia i Txèquia. Ha actuat i dirigit espectacles per a públic familar, participat en campanyes escolars i a centres de batxillerat i secundària, dirigit espectacles amb màscares per la fira d'arrel tradicional de Manresa, espectacles de teatre de carrer pel Museu del cinema de Girona, espectacles musicals i de cabaret... el 1986 va rebre el "Premi Extraordinari Granollers-Teatre Cabaret" amb l'espectacle Diàblegs a partir de textos de R. Dubillard. La seva relació laboral a l'Institut comença el 1996 dirigint tallers de teatre a centres de secundària i batxillerat, dins l'àmbit del teatre i l'educació, participa del comité científic assesssor del simposi de teatre infantil i juvenil del (Grup de Recerca en Arts Escèniques de la UAB). En l'actualitat també treballa el territori dramàtic dels bufons conduint tallers internacionals amb la Marian Masoliver a Actors Space.

Actualment sóc professora del departament d'intepretació, formant part de la junta i com a cap d'àrea d'atenció al professorat.

El curs 14-15 imparteixo les assignmatures: Interpretació 1 (mòdul de Màscara Neutra i entrenament actoral 2), Interpretació 2 i Pràctica Actoral 2 (màscares de comèdia de l'art) Tècniques d'Interpetació físic/Visual 3 amb pràctica (bufons i tragèdia). 


Dades de contacte

email

codinachspm@institutdelteatre.cat

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Codinachs Maria

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat