Logo Institut del Teatre

Maycas Tarela, Esmeralda


Titulada en Dansa Clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre. Llicenciada en Pedagogia de la Dansa pel MEC, Ministerio de Educación y Ciencia. Perfecciona els seus estudis de dansa clàssica a París amb André Glegolsky i a l'École International de Danse Rosella Hightower, Cannes, amb Jan Nuyts i José Ferrán.

Balla repertori clàssic i neoclàssic a diferents Companyies europees: Gran Teatre del Liceu, Ballet de Barcelona, Ballet des Pfalzstheaters Kaiserslautern, Ballet des Staatstheater Darmstadt, Kenmerk Danse Project, entre d’altres. Balla com a freelance en projectes vinculats a altres propostes artístiques en l’àmbit de la investigació de les noves tecnologies i en el sistema HN del compositor italià Dario Buccino a Frankfurt, Alemanya.

Com a pedagoga, la seva trajectòria engloba la formació de ballarins en dansa clàssica a Centres de Dansa, Stages nacionals i internacionals; Tanz und Theater Werkstaat Frankfurt, al IV Campus Internacional de Dansa Valencia , al Curs Internacional d’estiu de Dantazagunea edicions 2011 i 2015, International Dance Workshop DansAmposta… Professora convidada en companyies com: Cia Metros, Lanònima imperial, Color Dansa, Balletto de L’Esperia (Italia), Ulmer Theater (Alemania), ITD Jove Companyia de dansa, Cia Sol Picó, Ballet Nuevo Mundo de Caracas (Venezuela), Aliens Dance Company (Francia), Danzats (Jove Cia de dansa a Donosti), entre altres. Professora titular de la Cia Gelabert-Azzopardy des de la temporada 2004 fins 2011. 

Des de  l’any 2001 és professora de dansa clàssica al Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. 

Desde 2005 convidada per donar actuaciones comentades sobre dansa clàssica a Barcelona.( La Casa Gran, Gavá i a la Sala del Tapís, San Cugat coordinat per FIRART).

Ha colaborat com a crítica de dansa en la revista alemanya “Ballet Tanz Actuell”.


Dades de contacte

email

maycaste@institutdelteatre.cat

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Esmeralda Maycas

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat