Logo Institut del Teatre

Balañá Altimira, Glòria


Llicenciada en Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona (2003). Màster Oficial d’Estudis Teatrals (MOIET) per l’UAB, l’IT i la UPF (2012). Amplia la seva formació amb cursos de Dramatúrgia i Interpretació a la Biennal de Venècia (Jan Lauwers, Anna Bogart),  l’Obrador de la Sala Beckett (Javier Daulte, Claudio Tolcachir, J.S. Sanchis Sinisterra), al Festival Internacional de Sitges (Yves Lebeau) i a la Piconera (Los Corderos).

Des del 2012 és professora de l'Especialitat de Direcció a l’Institut del Teatre de Barcelona. També imparteix classes de direcció escènica i interpretació a l’Obrador de Sala Beckett I Eòlia. Forma part del consell de redacció de la revista (Pausa.) Quadern de teatre contemporani de la Sala Beckett des de 2007. És membre fundadora de l'Associació Elecktra Projectes Culturals.

Va rebre el Premi Escenificació de l’Institut del Teatre de Barcelona pel projecte L'ham, de  Gemma Rodríguez (2007) i va obtenir una beca de la Generalitat de Catalunya per al projecte de recerca i creació CLOUD NINE, de Caryl Churchill (2012).

Ha treballat com ajudant de direcció amb Ramon Simó, Carles Alfaro, Àlex Rigola i Carme Portaceli, entre d'altres, i com a directora d’escena en nombrosos espectacles. A mès, d'escriure i dirigir com a dramaturga diferents espectacles.


Dades de contacte

email

balanaag@institutdelteatre.cat

Compartir

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat