Logo Institut del Teatre

Fondevila Fernández, Jordi


Llicenciat en les especialitats de Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona.
Inicia la seva carrera professional al 1989. Des d’aleshores ha treballat amb vàries companyies i empreses en diversos segments del sector de les Arts Escèniques com a actor, tècnic, maquinista, escenògraf, il·luminador, productor, regidor, ajudant de direcció, dramaturg, director d’escena, etc.
Des de 1990, ha estat membre fundador de vàries companyies, de les que destaca Atolladero (2000-2008), en les que ha escrit i dirigit set espectacles propis i ha format part de l’equip creatiu d’altres quatre. Per altra banda, ha realitzat al voltant de vint-i-cinc encàrrecs de direcció, adaptació, escriptura, reposició i/o dramatúrgia per part de vàries companyies independents d’arts escèniques i d’institucions públiques.

Tot i que anteriorment havia realitzat alguna tasca esporàdica de gestió cultural i artística, és a  partir del 2005 quan inicia una activitat més regular i ja de forma més contundent en aquest segment incidint sobretot en els aspectes de creativitat i innovació escèniques. Les tasques més rellevants en aquest sentit i dins d’aquesta darrera etapa es basen en la creació de continguts per a espais culturals, comissariats, assessoraments i direccions artístiques en cicles de programació i festivals d’arts escèniques, cursos formatius sobre creació escènica, ponències sobre gestió de creativitat i projectes culturals, així com varies consultories com a membre de jurats en diversos premis d’arts escèniques i membre en comissions d’experts per a la valoració de projectes culturals en concursos públics.

Entre els seus encàrrecs més destacats com a gestor cultural es troben la redacció del document base per a elaborar el Pla estratègic d’acció integral pel desenvolupament del sector d’Art Escènic Multidisciplinari No Convencional de Catalunya per encàrrec de la Generalitat de Catalunya (EADC) i la direcció artística del Festival NEO (Noves Escenes Obertes).

Al 2013 s’incorpora a l’Institut del Teatre de Barcelona com a docent impartint assignatures en diferents especialitats de la ESAD i participant en altres projectes específics com la Quadriennal d’Escenografia de Praga 2015.


Dades de contacte

email

fondevilafj@institutdelteatre.cat

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Jordi Fontdevila

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat