Logo Institut del Teatre

Fondevila Fernández, Jordi


Lleida, 1973. 

Llicenciat en les especialitats de Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona.
Inicia la seva carrera professional al 1989. 

Des d’aleshores ha treballat amb vàries companyies i empreses en diversos segments del sector de les Arts Escèniques com a actor, escenògraf, il·luminador, tècnic, maquinista, productor, regidor, ajudant de direcció, dramaturg, director d’escena, etc.
Des de 1990, ha estat membre fundador de vàries companyies, de les que destaca Atolladero (2000-2008), en les que ha escrit i dirigit set espectacles propis i ha format part de l’equip creatiu d’altres quatre. 

Per altra banda, ha realitzat al voltant de vint-i-cinc encàrrecs de direcció, adaptació, escriptura, reposició i/o dramatúrgia per part de vàries companyies independents d’arts escèniques i d’institucions públiques. 

Tot i que anteriorment havia realitzat alguna tasca esporàdica de gestió cultural i artística, és a  partir del 2005 quan inicia una activitat més regular en aquest segment incidint sobretot en els aspectes de creativitat i innovació escèniques.

Les tasques més rellevants en aquest sentit i dins d’aquesta darrera etapa, es basen en la creació de continguts per a espais culturals, comissariats, assessoraments i direccions artístiques en cicles de programació i festivals d’arts escèniques, cursos formatius sobre creació escènica, ponències sobre gestió de creativitat i projectes culturals, així com varies consultories com a membre de jurats en diversos premis d’arts escèniques i membre en comissions d’experts per a la valoració de projectes culturals en concursos públics. 

Entre els seus encàrrecs més destacats com a gestor cultural i artístic, es troben la redacció del document base per a elaborar el Pla estratègic d’acció integral pel desenvolupament del sector d’Art Escènic Multidisciplinari No Convencional de Catalunya per encàrrec de la Generalitat de Catalunya (EADC), la direcció artística del Festival NEO (Noves Escenes Obertes) i l’elaboració del Projecte Marc Directrius Principals Sobre Estratègia Cultural a Barcelona relacionada amb les Arts Escèniques (Teatre, Dansa i Circ) per encàrrec de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. 

Al 2013 s’incorpora a l’Institut del Teatre de Barcelona com a docent impartint assignatures en diferents especialitats de la ESAD i participant en altres projectes específics com la Quadriennal d’Escenografia de Praga 2015. 

Actualment, a banda de seguir amb la seva tasca docent a l’IT, també forma part de l’equip del Festival Grec de Barcelona en tant que consultor de la Direcció Artística, és assessor de programació del cicle de creació escènica contemporània Noves Escenes a La Pedrera organitzat per la Fundació Catalunya-La Pedrera i realitza tasques d’acompanyament artístic en processos de creació de diferents artistes.

 


Dades de contacte

email

fondevilafj@institutdelteatre.cat

Compartir

Altres continguts relacionats

  • Jordi Fontdevila

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat