Logo Institut del Teatre

Èxit d'ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, el primer projecte de IT Teatre

12.5.2017

Estrena d'Esquerdes Parracs enderrocs. Foto: TNC

Dijous 11 de maig va tenir lloc l'estrena d'ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, la primera producció del projecte IT Teatre de l'Institut del Teatre que es duu a terme junt amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). 

Carles Santos i Jordi Oriol han estat els dos directors triats per dur a terme el primer espectacle d'IT Teatre amb la complicitat del TNC i l'ESMUC. El resultat, és ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, un muntatge a partir de textos de Joan Brossa que es podrà veure fins el 21 de maig a la Sala Tallers del TNC. Posteriorment es faran dues representacions més als teatres dels centres de Vic i Terrassa de l’Institut del Teatre, els dies 1 i 8 de juny a les 21h, respectivament.

ESQUERDES PARRACS ENDERROCS és l’espectacle central de les activitats agrupades sota la denominació Epicentre Brossa, en què participen diverses institucions culturals de Barcelona

La col·laboració de l'ESMUC

Els músics de l'ESMUC Bernat Giribet i José Mora han compost i interpretat dues peces creades especialment per a l'ocasió.

La peça Interludi, composada per Bernat Giribet, es pot escoltar a la mitja part de l'espectacle interpretada per Guifré Sastre (oboè), Álvar Rosell (clarinet) i Ignacio Muñoz (fagot). Marc Palet ha estat el tècnic de l'ESMUC que ha gravat la peça. 

Podeu escoltar les dues peces en aquest enllaç  

El projecte IT Teatre

El projecte IT-Teatre neix el curs acadèmic 2016-2017 amb la voluntat de facilitar la inserció dels graduats de l'Institut del Teatre en la societat teatral. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT-Teatre ha de proporcionar als graduats de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés creatiu i de producció complet. Aquest període d'aprenentatge i treball culmina amb l'estrena i representació en temporada d'un espectacle en un teatre, públic o privat, del circuit professional.

En aquesta primera edició, es van presentar més de 50 candidats i finalment es va seleccionar 12 graduats, 9 d'interpretació (Arnau Armengol, Anna Berenguer, Ferran Echegaray, Jordi Font, Blanca García, Berta Graells, Mirena Nafarrate, Ireneu Tranis i Berta Vidal), 2 d'escenografia (Clàudia Vilà i Joana Martí) i un de direcció (Daniel Monterroso) de l’ESAD.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE TERRASSA
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

 

CENTRE DE VIC
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat