20.5.2019
«Rosa Victòria Gras. Dimensió creativa de la llengua» és el títol del tercer volum de la col·lecció «Converses» que edita l’Institut del Teatre, dedicat, en aquesta ocasió, a la figura de l’escriptora, dramaturga, poeta i pedagoga catalana, qui, a més, va ser professora de l’Institut del Teatre, i una de les principals referents pedagògiques del centre en els darrers trenta anys.
El llibre, escrit per Albert Tola, primer alumne i després amic personal de Rosa Victòria, reprodueix l’entrevista mantinguda entre tots dos, a través de la qual és possible endinsar-se en els diversos aspectes de la labor intel·lectual, artística i reflexiva de l’homenatjada. Així, el volum destaca especialment el compromís social tenaç de la Rosa Victòria, la seva proximitat generosa vers els seus alumnes, així com la constant lluita que va mantenir per la recuperació de l’herència cultural i lingüística catalana.
Presentació en el programa «Això és un drama» d’IT Ràdio
La presentació del llibre es farà aquest dijous 2 de maig, a les 18.30 h, en el marc del programa de ràdio «Això és un drama!», un programa d’arts escèniques impulsat per l’Institut del Teatre amb el suport d’Icat.FM. En el mateix espai radiofònic també es presentarà una altra publicació dedicada a Rosa Victòria Gras, «La roda de la fortuna», edició de la poesia completa de l’autora, publicat per Arola Editors.
Al programa assistiran Rosa Victòria Gras i Laura Freijo, així com Albert Tola, que conversaran sobre els llibres, de mà de la periodista Txell Bonet. A més, hi participaran Núria Badia, Mireia Torrent, Carmen Viñolo i Ariadna Martí, que representaran una fragment de «Versos perplexos. Dona, Bogeria i Compromís», un espectacle teatral de poesia i dansa, amb poemes de Rosa Victòria Gras. El programa es grava en directe des de l'espai expositiu del Museu de les Arts Escèniques, i està obert al públic.
Sobre la col·lecció «Converses»
La col·lecció «Converses» de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. El primer volum es va dedicar a Iago Pericot, escenògraf, pintor, gravador, director d’escena, i en definitiva, un artista transversal i polifacètic que va exercir com a professor i director del departament d’espai escènic a l’Institut del Teatre durant més de 20 anys. El segon volum es va centrar en l’actor, director d'escena, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín.
La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.
Podeu adquirir les diferents publicacions de la col·lecció a la llibreria de la Diputació de Barcelona i també consultar-les a la biblioteca de l’Institut del Teatre.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar