Logo Institut del Teatre

ESAD (Interpretació | Direcció i Dramatúrgia | Escenografia)

Comparteix

Perfil d’ingrés

Requisits acadèmics

Jornada de portes obertes

Proves d’accés

Matriculació

Sessions d’acollida

 

Perfil d’ingrés

Aquests estudis estan dirigits a:

 • Alumnes d’escoles privades o públiques no reglades que volen continuar estudiant  i seguir una formació superior en art dramàtic
 •  Alumnes de batxillerat i estudiants d'altres carreres universitàries, artístiques o no, que volen formar-se per desenvolupar la seva  vocació en el món de l'art dramàtic
 • Totes aquelles persones interessades en formar-se en escenografia, direcció escènica, dramatúrgia o interpretació per a treballar en els àmbits del teatre, cinema i/o televisió

 

Requisits acadèmics

 • Estar en possessió del títol de Batxillerat (o equivalent) o haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, en cas de no disposar del títol de batxillerat ni haver superat les proves d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys, cal superar la prova organitzada pel Departament d'Educació que anualment s’organitza per a les persones que volen accedir als ensenyaments artístics superiors sense complir el requisit acadèmic d'accés. La sol·licitud es presenta en el registre telemàtic (el període d'inscripció habitualment s'obre el mes de març i finalitza el mes d'abril del mateix any), mitjançant l’aplicació informàtica disponible al web del Departament d’Ensenyament. Per a més informació visiteu la pàgina del Departament d’Educació de la Generalitat: Prova per a aspirants sense el requisit acadèmic
 • Superar les proves d’accés als ensenyaments

 

Jornada de portes obertes

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre organitza durant el mes d’abril diverses sessions de portes obertes per a totes aquelles persones interessades en conèixer els seus estudis. 

Els estudis superiors en art dramàtic inclouen tres especialitats: Interpretació, Escenografia i Direcció i dramatúrgia, per tant les sessions de portes obertes  es realitzen en dates diferents segons especialitat.

A més a més l’Institut del Teatre ofereix  xerrades als centres que hi tinguin interès,  per tal d’explicar els estudis i la professió d’Escenografia i de Direcció i dramatúrgia.

Si esteu interessats en participar en alguna d’aquestes dues activitats, us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres.

Podeu consultar tota la informació sobre les properes jornades aquí

Proves d’accés

Per poder iniciar els estudis a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) cal seguir els següents tràmits :

 • Efectuar la inscripció on-line a les proves d’accés a través de la pàgina web de l’Institut del Teatre en el període que s’hagi establert per la convocatòria (generalment durant els  mesos d’abril-maig)
 • En la inscripció, l’aspirant haurà d’especificar l’especialitat en què vol inscriure’s (Interpretació, Direcció escènica i dramatúrgia o Escenografia)
 • Realitzar les proves d’accés (generalment les diferents proves es desenvolupen al llarg dels mesos de maig-juny-juliol)
 • Superada la prova d’accés i en cas de ser seleccionat, s’ha de formalitzar la matrícula a la Secretaria Acadèmica General, en el període de temps indicat en el tauler de comunicacions del centre i a la pàgina web
   

Podeu consultar tota la informació sobre les properes proves d'accés aquí.

Oferta de places a primer curs de l’Escola Superior d’Art Dramàtic: 

 
Aquest nombre de places es pot veure alterat en cas que hi hagi estudiants repetidors. El nombre de places/itinerari, tenint en compte els repetidors, es publicarà un cop tancat el període d’avaluacions de primer curs durant l’última setmana de juny.

Per a més informació podeu contactar amb la Secretaria Acadèmica General de l'Institut del Teatre.

Matriculació

Podeu consultar tota la informació sobre el procés de matriculació aquí.

Sessions d’acollida

L’ESAD organitza anualment una sessió d'acollida pels nous alumnes. Aquesta, està destinada tant als nous alumnes de primer curs, com als que provenen d’altres centres. Generalment, el dia de la sessió es fa coincidir amb el dia de la matriculació.

En aquesta sessió s’informa de:

 • Organigrama i competències de l’ESAD, de l’Institut del Teatre i dels seus òrgans i càrrecs
 • Presentació dels tutors de curs per a cada especialitat
 • Els estudis: pla d’estudis, plans docents de les assignatures, normatives acadèmiques, normatives de permanència, etc.
 • Organització del curs: procés de matrícula, calendari lectiu i d’avaluacions, horaris, beques i ajuts, etc.
 • Drets i deures dels alumnes
 • Organització i participació dels estudiants: delegats de grup/curs, representants als consells d’especialitat, al Consell d’Escola i al Consell d’Estudiants de l’Institut del Teatre
 • Serveis i recursos del Centre (biblioteca, usos d’espais, bar i restaurant, servei de vestuari i d’attrezzo, campus virtual i Wifi, consulta mèdica, etc.)

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x