Logo Institut del Teatre

ESAD (Interpretació | Direcció i Dramatúrgia | Escenografia)

Comparteix

Portes obertes ESAD capçalera pàgina

L’ESAD organitza cada any diverses sessions de portes obertes i xerrades per donar a conèixer els estudis i les instal·lacions de l'Institut del Teatre entre els mesos de març i abril.

PORTES OBERTES 2024

Les portes obertes són trobades explicatives dels estudis i les proves d'accés a càrrec de l'equip directiu per especialitats. Inclouen una visita a les instal·lacions. Les especialitats d'Escenografia i Direcció i Dramatúrgia fan les portes obertes conjuntament mentre que l'especialitat d'Interpretació les duu a terme en una altra jornada.

El 2024, es proposen dues sessions presencials, una al matí i l'altra a la tarda, a escollir una, i una de virtual, tant per les especialitats d'Escenografia i Direcció i Dramatúrgia com per l'especialitat d'Interpretació.

INTERPRETACIÓ

 • Presencial 1: Dimarts 19 de març de 2024, a les 12 h. A l'Auditori de l'Institut del teatre de Barcelona. 
 • Presencial 2: Divendres 5 d'abril de 2024, a les 17 h. A l'Auditori de l'Institut del teatre de Barcelona.
 • Virtual: Dijous 11 d'abril de 2024 a les 18h. 


Inscripcions a través de formulari en aquest enllaç
  (fins al dia abans de la sessió)

Si vols conèixer els estudis d'interpretació pots consultar aquest vídeo

DIRECCIÓ I DRAMATÚRGIA I ESCENOGRAFIA

 • Presencial 1: Dimecres 3 d'abril de 2024, de 10 h a 12 h. A l'Auditori de l'Institut del teatre de Barcelona. 
 • Presencial 2: Dimecres 24 d'abril de 2024, de 16 h a 18 h. A l'Auditori de l'Institut del teatre de Barcelona. 
 • Virtual: Dimecres 17 d'abril de 2024, de 17 h a 18 h. 


Inscripcions a través de formulari
en aquest enllaç
  (fins al dia abans de la sessió)

Les especialitats d'Escenografia i Direcció i Dramatúrgia també ofereixen les xerrades "Creació i disseny escènic", tres sessions gratuïtes per a conèixer, de la veu dels propis professionals, diferents processos creatius d’espectacles que estan en cartellera aquesta temporada. S’hi podrà assistir de manera presencial o telemàtica. Podeu descarregar-vos el programa de les sessions en aquest enllaç (pdf).

 •  Dimecres 3 d'abril de 2024, 18 h

La creació en companyia. Prenent com a model el seu últim muntatge estrenat al Teatre Lliure, Le congrès ne marche pas, membres de la companyia La Calòrica explicaran mètodes i procediments que fan servir per anar des d’una idea primigènia fins a posar el seu segell inconfusible a un espectacle gràcies al treball col·lectiu.
Ponents: Bibiana Puigdefàbregas (disseny d’espai), Júlia Truyol (actriu) i Joan Yago (dramatúrgia).

 • Dimecres 10 d'abril de 2024, 18 h 

Noves dramatúrgies. El col·lectiu VVAA està format per creadors d’àmbits diversos que busquen com combinar els seus llenguatges en escena de maneres novedoses i sempre sorprenents. Actualment està immers en el procés de creació del seu últim espectacle Baby no more, que s’estrenarà a finals de temporada al Teatre Nacional de Catalunya, i compartirà algunes de les seves estratègies creatives i de diàleg.
Ponents: Clara Aguilar (espai sonor), Elena Martin (intèrpret), Marc Salicrú (disseny d’espai i il·luminació) i Anna Serrano (direcció d’escena)

 • Dimecres 24 d'abril de 2024, 18 h 

Estrenar a la Sala Gran. Una setmana deprés d’estrenar Els Criminals de Ferdinand Bruckner, a la Sala Gran del TNC, part de l’equip artístic ens explicarà quin viatge ha seguit i com un text clàssic es converteix en un espectacle contemporani, d’una vigència esfereïdora, a una de les sales més imponents del país.
Ponents: Laura Clos (disseny d’espai), Albert Pascual (disseny de vestuari), Jordi Prat i Coll (dramatúrgia i direcció d’escena)

Podeu descarregar-vos el programa de les xerrades en aquest document en pdf (en preparació)

Tant per a les portes obertes d'escenografia i direcció i dramatúrgia com per al monogràfic cal que us inscriviu a través d’aquest formulari (inscripció oberta fins al dia abans de cada sessió).

VÍDEOS per conèixer els estudis: 

VISITES GUIADES I XERRADES ESCOLARS

 • Visites guiades a l’Institut del Teatre, on us explicarem en què consisteixen els estudis i les dues professions, i on podreu veure les instal·lacions de què disposem 

    En cas de demanar una visita per a un grup, tenim flexibilitat tant en les dates com en els horaris d’aquesta proposta per adaptar-nos a les activitats dels vostres centres.

 • Xerrades als centres docents interessats. Si voleu participar en aquesta activitat o l'anterior, poseu-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic a esad.it@institutdelteatre.cat , o bé trucant al telèfon 93 227 39 00- extensió 9265
   

 

Continguts relacionats

 • Estudis superiors d'Escenografia
 • Estudis superiors de Direcció i Dramatúrgia
 • Estudis d'interpretació
 • Estudis de direcció i dramatúrgia

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x