Logo Institut del Teatre

Berrondo, Jon

Comparteix

Departament: Disseny escènic

Formació acadèmica:

Títol superior d’Art Dramàtic en l'especialitat d'Escenografia a l'Institut del Teatre de Barcelona

Experiència professional:

Ha dissenyat més d' un centenar d’escenografies desenvolupant el seu treball tant en companyies independents com en teatres públics i privats: Teatre Lliure, Teatre Nacional de Catalunya, Gran Teatre del Liceu, Festival Barcelona Grec, Teatro de La Zarzuela, Mercat de les Flors, Teatro Español i el Centro Dramático Nacional, entre altres.

 

Ha treballat amb directors com Jordi Mesalles, Mario Gas, Joan Ollé, Paco Mir, Marc Montserrat- Drukker, Josep Maria Flotats, Boris Rotenstein, Luís Olmos, Joan Lluís Bozzo, José Luís Alonso de Santos, Isabel Coixet, Lluís Homar, Miquel Górriz, Jordi Coca i Eduardo Vasco, entre molts d'altres.

 

Entre les seves múltiples escenografies, dins l'àrea de teatre musical podríem destacar : SWEENEY TODD,  A LITTLE NIGHT MUSIC i  INTO THE WOODS de Stephen Sondheim / LOS PRODUCTORES de Mel Brooks / MISSA de Leonard Bernstein, “KURT WEILL 2000" de Kurt Weill i Bertolt Brecht / THE FULL MONTY de Terrence McNally i David Yazbec, LA VOZ HUMANA de Jean Cocteau i Francis Poulenc.

 

Sarsueles: LA GRAN VÍA… ESQUINA A CHUECA, de Federico Chueca i Joaquín Valverde / LOS SOBRINOS DEL CAPITÁN GRANT, de Manuel Fernández Caballero i Miguel Ramos Carrión.

 

Òperes: IL MATRIMONIO SEGRETO de Doménico Cimarosa / LA CASA DE BERNARDA ALBA amb música de Miguel Ortega i llibret de Julio Ramos.

 

Dansa: CHARMES, amb música de Federic Mompou i coreografia de  Cesc Gelabert Ballet Gulbenkian.

 

En l'àmbit del teatre de text, on majoritàriament ha desenvolupat la seva feina, destaquem: RELATO DE UN NAUFRAGO de Marc Montserrat Drukker adaptació: Ignacio García May. Dir. Marc Montserrat Drukker./ ART de Yasmina Reza. Dir. Miquel Górriz./EL TEATRE I LA PESTA de Antonin Artaud  Dir. Jordi Coca. L´ONADA de Ignacio García May i Marc  Montserrat-Drukker/ YVONNE, PRINCESA DE BORGONYA de W. Gombrowicz / TIO VÁNIA y IVANOV   d' A. P. Txékhov  /   HIMMELWEG  de J. Mayorga / LULU de F. Wedekind / AY, CARMELA de J. Sanchis Sinisterra / TOP DOGS de U. Widmer /  HAMLET i OTHELLO de W. Shakespeare / LA VENGANZA DE DON MENDO de P. Muñoz Seca / LA REINA DE BELLESA DE LEENANE de M. Mc Donagh / BODAS DE SANGRE, ASÍ QUE PASEN CINCO AÑOS i AMOR DE DON PERLIMPLIN CON BELISA EN SU JARDÍN de F. G. Lorca / EN LA SOLEDAD DE LOS CAMPOS DE ALGODON de B.M. Koltés / EL CHAL de D. Mamet / FIN DE PARTIDA  i  DIAS FELICES de S. Beckett /  LA FUERZA DE LA COSTUMBRE  de T. Bernhard / entre d'altres.

 

En el camp de la docència: és professor de l’Institut del Teatre, imparteix assignatures com “Projecte escenogràfic”, “Tècniques de construcció escenogràfica” o  “Pràctiques d'espai escènic”

 

Premis i reconeixements:

Ha estat guardonat amb:

- Premis Max de Escenografia, en tres ocasions

- Premi de la Crítica Teatral de Barcelona, en dues ocasions

- Premi Butaca i Gran Vía, en dues ocasiones

- Premio Joseph Gaudí de Escenografía de la Asociación de Directores de España (A.D.E.)

- Els Millors de 1999, Millor Escenografia, Teatre Metropol

- Diploma  d'Honor, en la “Prague Quadrennial”

- Premi Adrià Gual 1995, Diputació de Barcelona


Dades de contacte

email

berrondorj@institutdelteatre.cat

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x