Logo Institut del Teatre

Carnevali, Davide

Comparteix

Departament: Dramatúrgia, Escenificació i Coreografia (DEC)

Any inici docència a l’Institut del Teatre: 2018

Formació acadèmica:

  • Doctorat en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un període d’estudis a la Freie Universität de Berlín
  • Com a autor, s’ha format a Itàlia, Catalunya i Alemanya, en cursos amb Laura Curino, Carles Batlle, Martin Crimp, Biljana Srbljanović, José Sanchis Sinisterra, Hans-Thies Lehmann, John von Düffel, Simon Stephens i Martin Heckmanns.

 

Experiència professional:

- Autor, director i teòric del teatre italià. És artista resident per ERT Emilia Romagna Teatro Nazionale i des de 2013 integra el Comité de Lectors del Teatre Nacional de Catalunya.

Amb Variazioni sul modello di Kraepelin guanya el premi Theatertreffen Stückemarkt de Berlín 2009, el premi Marisa Fabbri 2009 i el premi de les Journées de Lyon des Auteurs 2012. El 2012 estrena Sweet Home Europa amb una producció del Schauspielhaus Bochum i en forma de radiodrama per la Deutschlandradio Kultur. El 2013 va ser inclòs entre els 35 autors més representatius del Theatertreffen Stückemarkt, que per aquesta ocasió subvenciona l’escritura de Goodbye Europa. Lost Words; el mateix any guanya el premi Riccione per il Teatro (premi nacional de dramatúrgia a Itàlia) amb Ritratto di donna araba che guarda il mare. El 2016 obté la menció d’honor al premi Platea per Menelao.

El 2018 li atorguen el premi Hystrio alla drammaturgia, per la seva trajectòria artística.

També ha escrit i dirigit: Maleducazione transiberiana (Teatro Franco Parenti, Milano, 2018); Ein Porträt des Künstlers als Toter (Staatsoper Unter den Linden, Berlín, 2018); Lorca sogna Shakespeare in una notte di mezza estate, ERT, Bologna, 2019).

A Catalunya ha estrenat: Variacions sobre el model de Kraepelin (Sala Beckett, 2012); Confessió d’un ex president que ha portat el seu país al llindar d’una crisi (Club Capitol - Festival Grec, 2016); Actes obscens en espai públic (Teatre Nacional de Catalunya - Festival Grec, 2017); La Peppa Pig pren consciència de ser una porqueta (Sala Beckett, 2019).

Les seves obres estan traduïdes a tretze idiomes i s’han estrenat en diferents temporades i festivals internacionals. Estan publicades, entre d’altres, per Einaudi i Luca Sossella Editore (Itàlia), Actes Sud (França), Arola (Catalunya).

Traductor del català, castellà i francès. Ha traduït en italià autors com ara Sergi Belbel, Josep Maria Benet i Jornet, Lluïsa Cunillé, Juan Mayorga, Pere Riera, Victoria Szpunberg.

També col·labora amb diverses publicacions internacionals i forma part del consell de redacció de les revistes “(Pausa.)” i “Estudis escènics” i “Hystrio” (Itàlia).

El 2017 ha publicat l’assaig Forma dramática y representación del mundo en el teatro europeo contemporáneo per la editorial mexicana Paso de gato en coedició amb l’Institut del Teatre de Barcelona.

- En el camp de la docència: és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l'Institut del Teatre de Barcelona on imparteix l’assignatura “Estructures i procediments del drama contemporani”


Dades de contacte

email

carnevalid@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

  • Davide Carnevali

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x