Logo Institut del Teatre
L'Úrsula Urgelés s'incorpora a IT Dansa el setembre de 2019.
 
Quina edat tens? 18 anys

On has nascut? A Palma de Mallorca. 

En quina o quines escoles de dansa t'has format? 
Vaig començar a ballar als 5 anys a escoles de barri de Palma. Dels 12 als 15 anys vaig fer classes a Llar Dansa amb diverses professores, com ara Susana Aledo i Aina Pascual, que em van ajudar a preparar les proves d'accés pel Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre (CPD), en el qual m'he graduat en l'especialitat de dansa contemporània.

Per què balles? 
La dansa s'ha convertit en una part de mi, de la meva manera de comunicar-me, expressar-me, sentir i viure. S'ha convertit en el meu principal refugi i alhora, en aquell món que mai coneixeré prou i que constantment em convida a sortir de la meva zona de confort. Ballar, m'ha aportat valors i recursos que m'han servit en altres àmbits de la meva vida; m'ha estimulat a lluitar per allò que m'importa, a qüestionar-me i qüestionar el meu entorn, i a renunciar.
A més, per a mi, l'art és el més noble i autèntic que pot sortir de les persones, i és per això que també ballo. Ballo, perquè espero com a artista, poder complir amb aquest compromís vital i social.
 
Per què has escollit IT Dansa? 
Crec que IT Dansa és la millor opció per a mi ara mateix.
M'encanta el repertori, així com el plantejament de la companyia, que ens dóna la possibilitat de començar a treballar de forma professional, a un lloc tan estimulant i agradable com Barcelona.
 
Quin és el teu somni (com a futur professional)? 
Com tants ballarins, tinc les meves companyies preferides i coreògrafs referents, amb els quals seria un somni poder treballar d'aquí a uns anys. Però si sóc sincera, el que més m'importa quan em visualitzo a mi mateixa en un futur, és poder seguir vivint, creixent i coneixent món, de la mà de la dansa, sigui en l'àmbit que sigui.

Continguts relacionats

  • Úrsula Urgelés IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x