Logo Institut del Teatre

La Maria Sayrach s'incorpora a IT Dansa el setembre de 2020. 

Quina edat tens? 19 anys.

On has nascut? He nascut a Barcelona.

En quina o quines escoles de dansa thas format?
Vaig començar a ballar a la meva escola de dansa del barri i amb 13 anys vaig anar a l’escola de dansa "el Magatzem" per preparar-me per superar les proves d’accés del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre. Al conservatori vaig estar-hi 5 anys i em vaig graduar en l’especialitat de Dansa Contemporània. Aquest darrer any he estat al Ballet Júnior de Geneve.

Per què balles?
Des de que tinc memòria és el que he volgut fer sempre. Als 3 anys vaig acompanyar la meva germana per inscriure’s a una escola de dansa al barri. Em vaig voler quedar i em van deixar fer la primera classe de prova... i des de llavors que no he deixat de ballar. La dansa ha estat la meva forma natural de transmetre. Amb la dansa he crescut i he après a superar reptes i a marcar-me’n de nous. Ballo perquè sempre ha format part de mi i ho gaudeixo cada dia.

Per què has escollit IT Dansa?
He escollit IT Dansa pel projecte que ofereixen. Com a companyia jove realment t’acosta al que és el món professional. També per les grans coreografies incloses dins del seu repertori, que al ser diverses entre elles, presenten el repte d’intentar ser el més versàtil possible i d’aquesta manera aprens coses de cada una d’elles.

Quin és el teu somni (com a futur professional)?
Com a futur professional, el meu somni és entrar a una companyia o projecte, on constantment se’m presentin reptes per així poder seguir creixent amb la dansa i superant-me a mi mateixa. També m’agradaria ballar peces que arribin a la gent i apel·lin als sentiments de l’espectador i vagin més enllà del moviment. I, en un futur més llunyà, m’agradaria poder posar el meu granet de sorra i també crear i parlar a través de la dansa.


Continguts relacionats

  • Maria Sayrach, ballarina d'IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x