Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre ofereix diverses eines i recursos de documentació física i en línia per aprofundir en l'estudi i la investigació de les arts escèniques. 

Recursos i catàlegs del Museu d’Arts Escèniques (MAE)
http://www.cdmae.cat/catalegs/  
Reuneix el conjunt de fonts d’informació i documentació sobre les arts escèniques més gran d’Europa.
Consultes i Informació: La Biblioteca respon (Formulari Web) o Correu Electrònic (biblioteca.itb@institutdelteatre.cat

Reservori digital de publicacions (RedIT)
http://redit.institutdelteatre.cat/
Eina a partir de la qual l’Institut del Teatre recopila, difon i preserva les seves pròpies publicacions, les publicacions que recullen la producció docent i de recerca, així com assajos i altres treballs de la seva comunitat acadèmica. També difon altres publicacions que sense ser producció de l’Institut, són de l’àmbit de les arts escèniques, i no tenen un canal de difusió digital.

Estudis Escènics. Quaderns de l’Institut del Teatre
http://estudisescenics.institutdelteatre.cat
Revista acadèmica de l'Institut del Teatre i de les seves escoles superiors de teatre i dansa. Creada el 1957, la revista acull treballs d'investigació, reflexió i debat sobre les arts escèniques a Catalunya i a la resta del món. Compta amb un Consell de Redacció i amb un Comitè Científic integrats per destacats especialistes a nivell internacional. S'edita en format digital i és d'accés obert.

PRAEC (Projecte de Recerca d’Arts Escèniques Catalanes)
http://praec.cdmae.cat/
Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes, desenvolupat per l'Institut del Teatre en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats, l'Institut d'Estudis Catalans i amb dotze universitats directament implicades, amb l'objectiu de rellegir el patrimoni dramatúrgic i estudiar la pràctica escènica en tots els seus gèneres i manifestacions.

Publicacions
http://www.institutdelteatre.cat/publicacions
Conjunt de continguts textuals de diversa índole i naturalesa relacionats amb les arts escèniques.

Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya
http://aaaec.institutdelteatre.cat/
L’Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques a Catalunya és el dipòsit digital d’audiovisuals creat amb la finalitat de preservar i difondre els arxius de vídeo de les arts escèniques catalanes, així com donar suport a la recerca i docència en àmbits acadèmics de l’Institut del Teatre. Recull la producció audiovisual de l’Institut del Teatre, que inclou tallers de l'alumnat, conferències, actes, actuacions d'IT Dansa, etc. (els quals només es poden visualitzar a les Biblioteques de l’Institut del Teatre). També aplega arxius de teatres i/o companyies, i fons que formen part del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques.

Hemeroteca digital
http://hemeroteca.cdmae.cat/ 
Servei del Centre de Documentació-Museu de les Arts Escèniques (MAE) que permet l'accés a les notícies publicades a la premsa sobre les arts escèniques a Catalunya des de l’any 2004. S’actualitza diàriament i compta amb més de 30.000 articles. Permet accedir a una fitxa descriptiva sobre cada notícia i al text complet dels articles, convertint-se així en un punt de referència de tot allò que apareix a la premsa sobre l’àmbit escènic català.


RECURSOS EXTERNS

DIALNET
https://dialnet.unirioja.es/ 
És un projecte de cooperació bibliotecària que va començar a la Universidad de la Rioja. L’objectiu d’aquest portal és donar visibilitat a la literatura científica hispana. S’hi poden trobar més de 10.000 revistes, 275.000 tesis, congressos, etc., en accés obert.

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert)
https://www.raco.cat/ 
Des d’aquest repositori cooperatiu (Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i de la Biblioteca de Catalunya) es poden consultar en accés obert més de 200.000 articles i unes 500 revistes científiques i culturals catalanes.

DDD
https://ddd.uab.cat/ 
El Dipòsit Digital de Documents de la UAB, és l’eina a partir de la qual es recopila, gestiona, difon i preserva la producció científica, docent i institucional de la universitat alhora que recull documents digitals que formen part de les col·leccions de les biblioteques de la UAB o que les completen. Mostra una col·lecció organitzada d’accés obert.

RECERCAT
https://www.recercat.cat/ 
En aquest repositori cooperatiu de producció científica de les universitats i centres de recerca catalans, s’hi poden trobar més de 170.000 documents (articles, projectes de fi de carrera, ponències, documents de treball, etc.).


Altres Centres de documentació que també ofereixen recursos en línia

Archivo de la Música i de las Artes Escénicas de Navarra
https://www.amaen.es/

Centre de documentació escènica Institut Valencià de Cultura
https://documentacionescenica.com/ 

Archivo Digital de las Artes Escènicas de la Junta de Andalucía (catàleg)
http://www.juntadeandalucia.es/cultura/cdaea/elektra/internet_view.html

Centre de documentació del Museo Nacional del Teatro
http://museoteatro.mcu.es/investigacion/#biblioteca

CDAEM (Catàleg del Centro de Documentación de las Artes Escénicas y de la Música (CDAEM))
http://teatro.es/ 

Bilbaoeszena. Centro De Recursos Teatrales
https://bit.ly/39uZVw7 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x