Logo Institut del Teatre

Darrers dies per inscriure's a la 5a edició del Postgrau d’Arts Escèniques i Acció social

Comparteix

22.9.2021

Les inscripcions al Postgrau d'Acció Social s'obren l'1 de juliol

L’Institut del Teatre i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), conjuntament amb el Xamfrà, Centre de Música i Escena per a la inclusió social, engegaran el proper mes d’octubre la 5a edició del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social pel curs 2021-2022. En concret, les classes es duran a terme entre el 8 d’octubre de 2021 i l’11 de juny de 2022. Es tracta d’una formació especialitzada en l’aplicació de les arts escèniques en els àmbits social i comunitari, en tant que instrument d’intervenció pedagògica, de transformació i d’empoderament personal i de grup. Les inscripcions s’obren l’1 de juliol de 2021.

En els últims anys són cada vegada més freqüents els projectes i actuacions socials i comunitaris que recorren a les arts escèniques per aconseguir millorar el seu impacte. Les propostes escèniques que es generen en contextos socials però, sovint pateixen de baixa qualitat artística. Els estudiants del Postgrau d’Acció Social rebran una formació que els capacitarà per intervenir com a creadors, ajudants, promotors, productors, programadors, avaluadors o generadors de projectes d’arts escèniques aplicades a la comunitat en múltiples àmbits pedagògics i socials (atenció de persones en risc d’exclusió social, de vulnerabilitat psíquica, amb problemes de salut, dificultats d’aprenentatge i de mobilitat, etc).

El curs s’adreça a graduats i professionals dels àmbits de les ciències socials, l’educació i les arts escèniques i, en general, a qualsevol persona interessada en les arts escèniques com a mitjà d’empoderament, transformació i integració social.

Un dels eixos vertebradors de la 5a edició del postgrau serà el de les arts escèniques aplicades i la salut mental i és, en aquest sentit, que un dels «Diàlegs» programats pel proper curs comptarà amb la presència de la dramaturga i directora teatral Clàudia Cedó, psicòloga i fundadora del col·lectiu Escenaris Especials, qui recentment ha presentat al TNC Mare de sucre, i també Manel Anoro, metge de família, director del grup teatral La Trifulga dels Fútils i impulsor i director de L'Altre Festival.
  

El postgrau compta amb un equip docent integrat per més d’una trentena de professionals de diferents perfils vinculats a projectes artístics en els àmbits social i comunitari. Podeu consultar el programa, l’equip docent, el calendari de classes, preus i matrícula en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x