Logo Institut del Teatre

Participem a la Universitat Catalana d’Estiu amb un taller d’interpretació i un d’escriptura teatral

Comparteix

27.7.2021

Cartell de la 53a edició de la Universitat Catalana d'Estiu

Un any més, l'Institut del Teatre se suma a la programació de la 53 edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), la qual se celebrarà a Prada, a la Catalunya Nord, del 16 al 22 d’agost. L’Institut del Teatre hi participa amb l’organització d'un taller d'interpretació i un altre d'escriptura teatral.

Els cursos promoguts des de l’Institut del Teatre seran de caràcter presencial si la situació sanitària ho permet, i aniran a càrrec d’Andreu Carandell i Albert Mestre, respectivament. Tots dos tallers es duran a terme del 16 al 21 d’agost, de 15 a 17 h. Podeu fer les inscripcions a la Universitat Catalana d’Estiu en aquest enllaç.

El «taller d’interpretació» que impartirà Andreu Carandell proposa un recorregut pràctic a través de diferents formes teatrals: el teatre naturalista, el teatre polític i comunitari, el teatre gestual i el teatre-dansa. L’aprenentatge es treballarà a través de jocs, exercicis d’improvisació i dinàmiques individuals i de grup, per mitjà de les quals es donaran a conèixer algunes de les tècniques desenvolupades pels grans mestres del segle XX. Pel que fa al teatre naturalista, es treballarà en les teories de Konstantin Stanislawski i d’Anatoli Vassiliev; quant al teatre polític, en les tècniques desenvolupades per Augusto Boal al seu Teatre de l’Oprimit; Étienne Decroux i Jacques Lecoq seran les referències del teatre gestual; i Pina Bausch, del teatre-dansa.

D’altra banda, en el «taller Escriure teatre», l’escriptor, dramaturg i director d’escena, Albert Mestres, qui alhora és professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre, explicarà les especificitats del procés d’escriptura teatral enfront la novel·la, la poesia o l’assaig, alhora que donarà consells per fer front a la pàgina en blanc. El curs combina el treball individual amb la dinàmica de grup.

Cada any, durant el període estival, la Universitat Catalana d'Estiu ofereix cursos, jornades, així com seminaris d’investigació i múltiples activitats culturals a Prada. L’origen de la UCE va sorgir arran de les diades organitzades l’any 1968 a Prada després del maig del 68. Actualment, és un espai de llibertat i de trobada d’estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general de tots els Països Catalans. Enguany la UCE celebra la 53a edició sota el lema “Fer dels països catalans una nació normal”, i ofereix cursos i activitats tant presencials com virtuals, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x