Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa a la 6a edició del Dansa Metropolitana

Comparteix

3.3.2023

Dansa Metropolitana 2023. Imatge proomocional amb la participació dels ballarins d'IT Dansa

Un any més, l’Institut del Teatre participa al Festival Dansa Metropolitana, la quinzena de dansa que tindrà lloc del 9 al 26 de març en dotze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, des de diversos vessants.

En primer lloc, l’Institut del Teatre acull l’espectacle inaugural el dijous 9 de març, a les 19 h. Es tracta de Delrevés de Projecte SENA!, un espectacle de dansa vertical de carrer que fusiona arquitectura, dansa contemporània, teatre i arts digitals i que es podrà veure a la façana de l’Institut del Teatre.

D’altra banda, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre IT Dansa és la protagonista de l’espot i els cartells del Dansa Metropolitana d’enguany. Un gest que serveix per destacar la tasca que duu a terme aquest projecte pedagògic de l’Institut del Teatre formant a ballarins i ballarines professionals, i que enguany celebra els 25 anys de la primera actuació oficial.

IT Dansa també serà present al Teatre Auditori de Sant Cugat, el dissabte 11 de març, a les 18 h, amb les coreografies Twenty eight thousand waves de l'exballarí d'IT Dansa Cayetano Soto; Lo que no se ve, una creació de Gustavo Ramírez concebuda l’any 2021 en exclusiva per a la companyia; The Prom de l’ex ballarina d’IT Dansa Lorena Nogal també creada especialment per a la companyia, i Kaash, d’Akram Khan.

L’alumnat de 4t a 6è del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i l'alumnat del Conservatori Superior de Dansa (CSD) també participen enguany al Dansa Metropolitana a través del projecte Liminar que presentarà diverses propostes gratuïtes de dansa en espais arquitectònics d’interès patrimonial, de mà del coreògraf Toni Mira. En concret, els ballarins i ballarines del CPD i el CSD actuaran el dissabte 11 de març, a les 12 h, a l’Antiga Fàbrica Mercedes de Barcelona.

Per últim, les graduades de l'especialitat de Pedagogia de la dansa del CSD Aina Torné i Ana Rosell duran a terme el 15 de març a l’Institut del Teatre una classe de dansa per a alumnes de batxillerat de l’Institut de la XXVa Olimpíada, dins el projecte educatiu que Dansa Metropolitana ofereix a  l’alumnat d’ESO i batxillerat de centres escolars de les ciutats participants.

Més de 300 activitats a 12 municipis

Dansa Metropolitana posa la dansa a l’abast de tothom a través de 331 activitats que es podran veure a teatres i espais públics de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.

Aquesta edició consolida aquest festival com un model de participació de municipis de l’àrea metropolitana en un projecte cultural conjunt, centrat en la dansa. Tot i que la programació és variada, aquest any s’incrementen les propostes de dansa clàssica i neoclàssica, com ara la Jove companyia IT Dansa, protagonista de l'espot promocional, i amb la presència de grans ballets del món, i també posa el focus en Amèrica Llatina amb una selecció de peces d’aquest continent.

Presència de graduats de l’Institut

Com és habitual, diversos graduats i docents de l’Institut del Teatre també seran presents al Dansa Metropolitana. És el cas dels ballarins Adrián Vega, Lorena Nogal, Clàudia Mirambell o Pol Jiménez. Podeu consultar l’apartat web Ressonàncies IT per veure els espectacles amb graduats recents o professorat.


Continguts relacionats

  • Vídeo promocional de Dansa Metropolitana 2023 protagonitzat per IT Dansa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x