Logo Institut del Teatre

L’alumnat del CPD torna a col·laborar amb el Teatre Arnau Itinerant en un projecte d’aprenentatge i servei

Comparteix

27.2.2023

Alumnat de 3r d'ESO del CPD durant la visita al Centre Cívic El Sortidor

Per segon curs consecutiu, l’alumnat de 3r d’ESO del Conservatori Professional de Dansa (CPD) duu a terme un projecte d’aprenentatge i servei amb la plataforma Teatre Arnau Itinerant. L’objectiu és millorar el vincle de l’alumnat del centre amb el barri del Poble Sec per tal de reforçar el lligam emocional i el coneixement que els estudiants tenen de l’entorn on estudien, alhora que oferir un servei al barri.

Enguany s’ha sumat a la iniciativa l’associació Carabutsí, centrada en el coneixement de la cultura gitana a Catalunya. I és que el teatre en caló (el del conjunt de parlars gitanos) és l’eix al voltant del qual el CPD ha concebut el projecte d’aprenentatge i servei d’aquest curs. De fet, el projecte parteix de l’obra de l’escriptor i dramaturg català Juli Vallmitjana (1873-1937), a partir de la qual els estudiants aprendran com era la vida a les barraques de gitanos de Montjuïc. En aquest sentit, l’alumnat està treballant en la posada en escena de l’obra de Vallmitjana «La gitana verge», la qual representaran a final de curs tant a l’Institut del Teatre com en un espai del barri de Poble Sec.

Tot i que el projecte d’aprenentatge i servei va a càrrec de l’alumnat de 3r d’ESO del CPD, enguany compten amb el suport de sis estudiants de 4t i 5è de dansa espanyola de l’escola que s’encarregaran de crear les coreografies de l’espectacle.

Contacte amb el teixit associatiu

El projecte d’aprenentatge i servei inclou també tota una sèrie de visites i trobades de l’alumnat del CPD amb el teixit associatiu del barri per conèixer la seva forma de treballar, així com les activitats que ofereixen. Així, tot just fa uns dies els estudiants van anar al Centre Cívic El Sortidor, van tenir oportunitat de parlar amb els responsables del Teatre Arnau Itinerant i van conèixer la feina de l’associació Més que cures, dedicada a la defensa i acompanyament de les persones cuidadores. A més, van rebre informació sobre els índex de migració i la multiplicitat cultural del barri des del Pla Comunitari del Poble Sec impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, i van poder parlar amb un tècnic de la Comissió de Joves, amb la qual el CPD col·laborarà al llarg del curs per tal de visibilitzar la dansa en les celebracions festives del barri.

Properament l’alumnat farà una sortida per conèixer la importància de la rumba catalana al Raval i participaran en un taller de titelles gitanes.

El projecte d’aprenentatge i servei es treballa al CPD des de les assignatures de Visual i plàstica, Tecnologia, Tutoria i Llengua catalana.


Continguts relacionats

  • El projecte d'aprenentatge i servei del CPD es va engegar el curs 2021-22

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x