Logo Institut del Teatre

El servei de Salut de l’Institut del Teatre participa al Congrés Nacional de Traumatologia de l’Esport

Comparteix

20.3.2023

participació de l'àmbit salut IT al congrés nacional de traumatologia

Els propers dies 23 i 24 de març, la metgessa traumatòloga de la consulta mèdica de l'Institut del Teatre, Raquel Ureña, presenta a La Coruña una comunicació al Congrés Nacional de Traumatologia de l'Esport.

El Congrés, organitzat per la Sociedad Española de Traumatología del Deporte (SETRADE), es duu a terme bianualment. Aquesta és la 15a edició i està dedicada a parlar de les fractures i luxacions en l’esport. Es tracta d’un esdeveniment de caràcter científic on participen professionals de l'àmbit de salut de diverses disciplines, com ara fisioterapeutes, traumatòlegs o metges de l'esport.

Ureña participa amb una comunicació on es recull el treball que s’ha dut a terme des de l’Àmbit de la Salut de l’IT amb les lesions ateses de l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa (CPD). La comunicació explica com a partir del registre de les consultes ateses des de l’àmbit de la salut es pot determinar les principals lesions que pateixen els ballarins i ballarines preprofessionals a causa de l’exercici i entrenament constant.  

En total s’han analitzat les dades corresponents a 430 alumnes atesos entre els cursos acadèmics 2020-21 i 2021-22 i amb els resultats obtinguts es pretén millorar la gestió de la salut dels ballarins del CPD i prevenir futures lesions.

L’estudi s’ha realitzat gràcies al treball de Raquel Ureña, Sandrine Rouet, Joan Carles Fernández i Ana Mateu, del Servei de consultes en l’àmbit de la salut de l’Institut del Teatre.

Aquest servei ofereix a tot l'alumnat de l’Institut del Teatre la possibilitat d’establir una diagnosi en afeccions de l’aparell locomotor, l’orientació terapèutica que se’n derivi, un primer nivell de tractaments, redirigir-los cap altres professionals de la salut si s’escau o derivar-los cap al Servei d’Atenció al Gimnàs (SAG) on es dispensen, de forma personalitzada, pautes de reeducació, condicionament físic i de coneixement corporal que ajuden a resoldre la problemàtica i a evitar la seva reaparició.

En aquest vídeo podeu fer un tast del treball que es duu a terme en el gimnàs amb l’alumnat del CPD.

Podeu consultar el programa del Congrés en aquest enllaç 


Continguts relacionats

  • Serveis de l'àmbit de la salut

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x