Logo Institut del Teatre

El Museu de les Arts Escèniques incorpora un nou fons de l'actor Quim Lecina

Comparteix

17.3.2023

Nou fons Quim Lecina

El Museu de les Arts Escèniques (MAE) incorpora el fons de l’actor Quim Lecina, cedit per la seva família el març de 2022. Membre fundador del Teatre Lliure i professor de l'Institut del Teatre, va destacar en diferents àmbits escènics com la interpretació, la direcció escènica i la docència.

Nascut a Barcelona el 1943, va cursar estudis d’enginyeria però va escollir el món de les arts escèniques, iniciant-se en el teatre amateur a l’Orfeó de Sants. El 2022 va morir a Rupià a conseqüència d’un càncer.

El fons de Lecina cedit al MAE recull documentació inèdita, com ara quaderns de direcció i guions manuscrits, documentació audiovisual, premsa, fotografies, programes de mà i cartells. En aquest sentit, Quim Lecina va participar a diverses sèries televisives i pel·lícules, però la seva veritable passió era la música. Va ser un dels actors i directors més inquiets i menys previsibles del panorama teatral català i el que realment l’animava era inventar espectacles proveïts d’una estranya fascinació, on el teatre es fonia amb altres arts com la poesia i sobretot amb la música.

D'altra banda, nombrosos fons del MAE contenen informació de Quim Lecina, consultables a Escena Digital (Catàleg del fons d’arxiu i museu), Arxiu Audiovisual de les Arts Escèniques de Catalunya (AAAEC), Base de dades d’Espectacles de Catalunya (BDEC), Biblioescènic (Catàleg del fons bibliogràfic i audiovisual), Hemeroteca Digital  (base de dades de premsa) i Reservori digital de l’Institut del Teatre (RedIT).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x