Logo Institut del Teatre

El Centre del Vallès de l’Institut del Teatre canviarà d’ubicació

Comparteix

30.3.2023

Foto de grup de la presidenta, Núria Marín, amb l'alcalde de Terrassa Jordi Ballart (situat a la dreta); el diputat de Cultura de la corporació, Joan Carles Garcia Cañizares (situat a l'esquerra) ; i els directors de les seus de l'Institut del Teatre. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han signat aquest dijous el protocol de col·laboració per canviar d’ubicació la seu del Centre del Vallès de l’Institut del Teatre a Terrassa. Està previst que l’equipament es traslladi a la nau 9 de l’antiga fàbrica AEG, entre la carretera de Castellar i l’Avinguda Jaume I de la ciutat. El canvi d’ubicació ha de permetre mantenir la seu del Centre del Vallès de l’Institut del Teatre a Terrassa i, a la vegada, adequar-lo als nous requeriments de la formació en Arts Escèniques.

Segons el document signat avui, la Diputació de Barcelona assumeix ara la redacció del projecte per a la construcció de la nova seu; un cop valorat i acceptat l’oferiment de l’ajuntament de Terrassa per a la nova ubicació de la seu. De la seva part, el consistori es compromet a formalitzar la cessió de l’espai.

Durant l’acte de signatura la presidenta Marín ha destacat que «El projecte ha crescut i ara és important prendre decisions pensant en el futur. Estem encantats de millorar les condicions dels usuaris de l’Institut del Teatre i d’impulsar la cultura, perquè més enllà d’enriquir-nos com a societat, la cultura genera economia i llocs de treball».

De la seva banda Jordi Ballart ha manifestat «l'agraïment profund a la Diputació de Barcelona per aquest protocol. Moltes vegades els alcaldes i alcaldesses patim el barcelonacentrisme, però la Diputació amb actes com aquest demostra la seva sensibilitat cap a tot el territori».

Centre de referència

L’Institut del Teatre té seu a la ciutat de Terrassa des del 1974. A l’equipament, actualment anomenat Centre del Vallès, hi ha l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) que ofereix estudis per a la formació de professionals de les tècniques de l’espectacle en viu en les especialitats de Maquinària Escènica, Luminotècnia i So, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya. La seu es reparteix actualment a l’edifici Vapor Amat, l’edifici Bombers i el Teatre Municipal de l’Alegria.

La nova ubicació, a la nau 9 de l’antiga fàbrica AEG, inclou edificacions i terrenys amb una superfície de més de 4.000 m2.

La formació que imparteix l’ESTAE té una durada de dos cursos acadèmics, i inclou classes teòriques, tallers pràctics, així com pràctiques en empreses del sector de l’espectacle en viu, teatres, festivals o concerts.


Continguts relacionats

  • Moment de la signatura del protocol de col·laboració per traslladar la seu de l’Institut del Teatre a la ciutat a la nau 9 de l’antiga fàbrica AEG. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x