Logo Institut del Teatre

Beca Base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània

Comparteix

L’Institut del Teatre, a través dels seus Serveis Culturals, impulsa la Base de Dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània (BDDCC).

Aquesta base de dades, d’accés lliure a través d’internet (http://dcc.institutdelteatre.cat) recull informació detallada sobre obres dramàtiques escrites en català, independentment del lloc on hagin estat escrites o de la nacionalitat dels seus autors.

La BDDCC fitxa dramaturgs que hagin publicat o estrenat (en l’àmbit professional), com a mínim, una obra dramàtica escrita en llengua catalana des dels anys 70 fins l'actualitat. Un cop incorporat l’autor, es fitxa també la resta de la seva producció dramàtica, al marge de la llengua en què hagi estat escrita. La informació que recull la BDDCC fa referència especialment a l'obra i al seu contingut (resum, paraules clau, nombre de personatges, espais, etc.). En cas d'edició o d’estrena, s'inclouen també les dades pertinents. Quan l’autor dona el seu permís, la BDDCC ofereix un accés directe als textos. No cal dir que la BDDCC és un projecte amb continuïtat i en construcció permanent (i en conseqüència, incomplet per definició). En aquest sentit, la plataforma té com a objectiu l'actualització permanent de les dades. 

A fi de prestar suport en l’elaboració de continguts de la Base de Dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània (DBDCC), l’Institut del Teatre (IT) convoca anualment una beca de col·laboració adreçada a graduats i graduades de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l'Institut del Teatre, en l'especialitat de Direcció Escènica i Dramatúrgia, que hagin obtingut el seu títol fins a cinc anys abans de la publicació de la convocatòria.

L’activitat principal de la persona becada, consistirà en la gestió de continguts de la base de dades de Dramatúrgia Catalana Contemporània (http://dcc.institutdelteatre.cat), el qual implicarà la lectura d’obres de teatre d’autors catalans contemporanis i l’elaboració de fitxes descriptives de les obres. La persona becada haurà d’afegir els continguts a la base de dades així com les possibles esmenes o revisions que puguin fer-se sobre les mateixes per part dels responsables del projecte.


Termini obert des de l'endemà de la publicació al BOPB fins l'1 de febrer de 2023 (ambdós inclosos)


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x