Logo Institut del Teatre

Mobilitat Erasmus+ : realització de pràctiques internacionals

Comparteix
 • La mobilitat de pràctiques es pot fer en qualsevol organització pública o privada d'un país del programa o d'un país associat activa en el mercat de treball o en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut, la investigació i la innovació. Per exemple, la organització pot ser:

 

 • Una empresa pública o privada, petita, mitjana o gran (incloses les empreses socials)
 • Un organisme públic local, regional o nacional
 • Ambaixades o oficines consulars del país de el programa d'enviament
 • Un interlocutor social o un altre representant de la vida laboral, incloses les cambres de comerç, les associacions artesanals o professionals i els sindicats
 • Un institut d'investigació
 • Una fundació
 • Un centre escolar, un institut o un centre educatiu (de qualsevol nivell, des de l'educació preprimària a la segona etapa d'educació secundària, incloses l'educació professional i l'educació de persones adultes)
 • Una institució d'educació superior
 • Una ONG, una associació o una organització sense ànim de lucre
 • Un organisme d'assessorament acadèmic, orientació professional o serveis informatius

 

 • Per tal d'optar a realizar unes pràctiques internacionals dintre del programa Erasmus+ és necessari presentar la sol·licitud el curs acadèmic anterior a la realització de les pràctiques. Les sol·licituds es presenten únicament per via telemàtica a través de l’aplicació Google Forms, dins el període d'inscripcions establert en la pàgina web de l’Institut del Teatre: https://www.institutdelteatre.cat/pl641/estudis/mobilitat-internacional/id37/inscripcions-mobilitat-internacional-erasmus-i-llatinoamerica.htm 
 • Aquest termini s’establirà dins el període de la segona quinzena del mes de gener i es donarà publicitat un cop estigui definit (és el mateix termini que l'establert per a les inscripcions a les mobilitats Erasmus+ d'estudis i també s'omple el mateix formulari tant per sol·licitar estudis com per sol·licitar pràctiques)
 • Per a realitzar la inscripció per fer una mobilitat de pràctiques no cal tenir un centre de pràctiques acordat, l'alumne pot començar a buscar un lloc de pràctiques un cop sap si està en el llistat d'admesos
 • Un cop publicades les llistes definitives d'admesos i exclosos per obtenir una beca Erasmus de pràctiques, els participants admesos ja podran començar a  establir contacte amb centres de formació, creació, companyies, etc. del seu interès per poder concretar les pràctiques pel curs següent. Quan el centre de pràctiques confirmi l'acceptació de l'alumne, l'alumne ha d'informar del contingut de la pràctica a la Coordinadora Erasmus i també al cap d'especialitat. El cap d'especialitat assignarà a l'alumne un tutor de pràctiques, que serà l'encarregat de realitzar l'avaluació d'aquestes
 • La realització de les mobilitats de pràctiques serà per un mínim de 2 mesos i un màxim de 3 mesos i es duran a terme en el curs acadèmic sol·licitat (de setembre a agost)
 • En cas de fer una mobilitat de pràctiques l’estudiant haurà de matricular-se d’entre 2ECTS i 6ECTS que corresponen a pràctiques transversals o optatives. També hi ha l’opció de fer una mobilitat de pràctiques l’any següent d’haver acabat els estudis (o just abans d'acabar els estudis) amb 0ECTS

 

Plataforma de pràctiques Erasmus+ en Educació Superior

Les institucions participants al programa Erasmus+ han manifestat sovint que, dins la gestió de les mobilitats de pràctiques, una de les tasques que presenta major dificultat és la recerca d'organitzacions interessades en acollir estudiants.

Per facilitar aquesta activitat, les agències nacionals del programa Erasmus+ han acordat utilitzar una plataforma comuna per a la publicació d'ofertes de pràctiques. Aquesta eina, anomenada ERASMUSINTERN , ha estat desenvolupada per l'Erasmus Student Network (ESN), una associació internacional d'estudiants sense ànim de lucre, i es preocupa especialment de la qualitat de les pràctiques ofertades.

La plataforma permet a les empreses registrar les seves ofertes de pràctiques i als estudiants i organitzacions buscar empreses interessades, amb unes opcions de filtre que facilita la recerca.

Accés a la plataforma: http://erasmusintern.org

 

La red europea per a la recerca de feina EURES, ha desenvolupat un portal específic: Drop’pin @EURES per a joves que busquen feina, en aquest portal es poden consultar diverses ofertes de pràctiques, voluntariat, etc.

Accés a Drop’pin @EURES: https://ec.europa.eu/eures/public/index_en

 

 

 


Continguts relacionats

 • Erasmus graduats.png

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x