Logo Institut del Teatre

Premi Adrià Gual 2019: "Pruna" de Queralt Riera al Grec

Comparteix

Del 21.4.2021 al 9.5.2021

Pruna, premi adrià gual 2019

Dins el Festival Grec 2020, en la secció de Grec a Grec, s'ofereix l'espectacle guanyador del Premi Adrià Gual de l'Institut del Teatre 2019 a l'Escenari Joan Brossa del 21 d'abril al 9 de maig del 2021. 

La Pruna és una nena violada. L’acompanyarem en dos moments vitals importants: de petita i de gran. El darrer premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre propicia en l’espectador un seguit de sensacions i reflexions, crues i clares, a l’entorn dels abusos infantils.
 

Aquesta obra és fruit d’una recerca sobre el tema dels abusos infantils, una realitat que afecta un de cada cinc infants i respecte a la qual sembla que la societat visqui d’esquena. El 20% de la població pateix, ha patit o patirà abusos sexuals durant la infància. En la recerca que han dut a terme sobre aquest assumpte, els integrants de la companyia s’han adonat que no en sabien res de res i que les dades sobre aquesta qüestió s’endrecen a la ment de la gent d’una manera imprecisa i desordenada perquè se’ls fa massa dolorós afrontar la veritat.

Pruna és una obra crua i poètica. L’autora ha posat el cor al servei de la peça amb l’esperança d’estar a l’altura de tots els testimonis que li han regalat un bocí de la seva intimitat de manera generosa. La veritat, l’amor, el reconeixement, la responsabilitat han estat els pilars del projecte. I la voluntat artística i la creació d’una peça escènica contemporània de qualitat, n’ha estat el motor.

Les eines que fa servir la companyia són un text contemporani nou, una escenografia de José Menchero, unes músiques creades per Joan Alavedra i un titella creat per Carlos Gallardo que representa l’ombra de l’abús, l’abusador, el silenci i el fum. Ha estat ideat a partir de dibuixos de nens i nenes que donaven forma física a les seves sensacions i dolors. Pruna vol fugir de la realitat i afegir una dimensió poètica a les situacions que veureu a l’escenari. És l’espai de la víctima. Tot passa en una gran habitació amb una gran catifa que sembla una gran llengua. El públic envolta l’acció i, de vegades, la línia que els separa de l’espai escènic desapareix. El muntatge, que l’any 2019 va obtenir el premi Adrià Gual, amb el qual l’Institut del Teatre impulsa projectes d’escenificació que combinin qualitat, professionalitat i creativitat, es desenvolupa entre el món real i un univers poètic, i toca el tema de la violència contra els infants d’una manera nova. Sense realisme, però amb una veracitat transparent. I ens situa a tots al centre del conflicte.

Una producció del col·lectiu Nins, a partir d’una idea original de la Laura Calvet.

Amb la col·laboració del Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Fitxa artística

Direcció i dramatúrgia: Queralt Riera 
Interpretació: Laura Calvet, Annabel Castan 
Manipulació del titella: Carlos Gallardo, Momó Fabré 
Escenografia: José Menchero 
Concepció sonora: Joan Alavedra 
Disseny de llums: Conchita Pons 
Disseny del titella: Carlos Gallardo 
Construcció del titella: Carlos Gallardo, Momó Fabré 
Vestuari: Teté Company 
Fotografia i vídeo: Joan Gastó 
Assessorament: Vicki Bernadet 
Ajudant de direcció: Jordi Font 
Producció executiva: Raül Perales 
Producció: Col·lectiu Nins 
Fotografia: Joan Gastó

Més informació i comra d'entrades en aquest enllaç


Horari
De dijous a dissabte a les 20 h i diumenge a les 19 h


Preu
13-20€


Ubicació

Escenari Joan Brossa


Adreça
Carrer dels Flassaders, 40
Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x