Logo Institut del Teatre

Formació Dansa en Xarxa

Comparteix

La Formació Dansa en Xarxa s'adreça a docents de les escoles de dansa i els seus alumnes interessats en presentar-se a les proves d’accés del Conservatori Professional de Dansa.

Formació Dansa en Xarxa

ATENCIÓ: A causa de la situació de pandèmia del COVID-19 l'edició del Dansa en Xarxa del curs 2021 s'ha anul·lat. Us oferim una opció de simulacre de proves només per les persones inscrites a les proves d'accés del curs 2021-22. Més informació en el següent enllaç.

Aquest projecte s’inspira en la demanda de diverses escoles de posar en comú les eines pedagògiques que ens ajuden a enfocar la docència de la dansa i està orientat principalment als docents de les escoles de dansa i els seus alumnes, amb interès de presentar-se a les nostres proves d’accés.

Va néixer el curs 2015-16, sota el nom de Formació Continuada en Dansa Espanyola, i s'ha ampliat oferint les especialitats de Dansa Clàssica, Dansa Contemporània i Dansa Espanyola amb el títol de Formació de Dansa en Xarxa (FDX).

Metodologia

L’enfocament d’aquesta formació no és una classe magistral: el que es pretén és treballar els diferents continguts de cadascuna de les tres especialitats d’una manera transversal i adequada a les diferents edats d’aprenentatge.

Els mestres de les escoles de dansa que ja hagin fet el curs amb anterioritat i que acompanyin als seus alumnes a fer la formació, no hauran de pagar de nou aquesta formació (tant sols l’assegurança), només en el cas de que hi hagi algun mestre nou que no hagi fet la formació amb anterioritat, aquest haurà de satisfer l’import del curs com un alumnes més.

El curs consta de sis sessions en dissabtes de tres hores de durada de 10.30 a 13.30h a les aules de l’Institut del Teatre

S'organitza per nivells i especialitats:

  • Nivell 0 (mixt)
  • Nivell 1 (tres especialitats: Dansa Espanyola, Dansa Clàssica, Dansa Cotemporània)
  • Nivell 2 (Dansa Espanyola) 


Nivell 0 (mixt)

S'adreça a alumnes que encara no tenen l’edat per presentar-se a les proves d’enguany però tenen ja una predisposició per aquests estudis professionals i que tenen una edat compresa entre els 9 als 10 anys. S’ofereix una formació conjunta de les tres especialitats, Dansa Clàssica, Dansa Contemporània i Dansa Espanyola.

Matèries que es treballaran: Entrenament Corporal, Dansa Clàssica, Dansa Contemporània/Creativa, Iniciació a Dansa Espanyola.

Nivell 1 (tres especialitats: Dansa Espanyola, Dansa Clàssica, Dansa Cotemporània)

S'adreça a alumnes que enguany estan cursant 6è de primària o 1r d’ESO i tenen intenció de presentar-se a les PPAA de 1r curs d’alguna de les especialitats. És una formació diferenciada per especialitats

Matèries que es treballaran al Nivell 1 Dansa Clàssica: Dansa Clàssica, Entrenament Corporal i Dansa Contemporània/Creativa

Matèries que es treballaran al Nivell 1 Dansa Contemporània: Dansa Contemporània/Creativa, Entrenament Corporal i Dansa Clàssica.

Matèries que es treballaran al Nivell 1 Dansa Espanyola: D. Clàssica/Escola Bolera, Castanyoles, D. Estilitzada i Ritmes.

Nivell 2 (Dansa Espanyola)

S'adreça a alumnes més grans de l’especialitat que estan cursant de 2n d’ESO en endavant i es vulguin presentar a les PPAA a partir de 2n curs.

Matèries que es treballaran: D. Clàssica/Escola Bolera, Castanyoles, D. Estilitzada i Flamenc.

Horari: de 10.30h a 13.30h, els dissabtes

Dates del curs o sessions de treball:

  • 9 de novembre de 2019
  • 23 de novembre de 2019
  • 14 de desembre de 2019
  • 11 de gener de 2020
  • 25 de gener de 2020
  • 8 de febrer de 2020


Preu del curs FDX:
175€ + 17€ d’assegurança.

Inscripcions: del 7 al 31 d’octubre de 2019

Formulari d'inscripció 

Els documents es poden presentar per correu electrònic a la Secretaria Acadèmica General 

Matriculacions: del 28 d’octubre al 4 de novembre de 2019.

Curs pendent d’aprovació per l’Òrgan competent

 

 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x