Logo Institut del Teatre

Quadriennal de Praga

Comparteix

L’Institut del Teatre participa des de l’any 1987 en la Quadriennal d'Escenografia de Praga, l’exhibició d’escenografia més important del món que se celebra cada quatre anys a la capital de la República Txeca. 

Quadriennal de Praga 2019

La Quadriennal de Praga és l’exposició internacional d’escenografia més important del món. Se celebra cada quatre anys a la capital de la República Txeca des de l’any 1967. 

És una plataforma internacional de trobada i intercanvi entre professionals, estudiants, escoles, arquitectes, pedagogs, investigadors i públic interessat en el món del disseny escenogràfic en el sentit més ampli de la paraula. En el marc de la Quadriennal, se celebren una àmplia varietat d’activitats com exposicions, simposis, residències i esdeveniments educatius.

La darrera edició es va dur a terme del 6 al 16 de juny de 2019, amb una participació de més de 70 països, entre els quals es trobava Catalunya amb un projecte liderat per l’Institut del Teatre de Barcelona. Precisament, Catalunya va ser guardonada amb el premi a la millor instal·lació en la secció de «Països i Regions» per Prospective Actions (Catalunya 2004-2018), creació de les escenògrafes Laura Clos "Closca" i Xesca Salvà, i els dramaturgs Marc Villanueva i Pau Masaló, tots ells graduats a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. 

En aquesta edició, l’Institut del Teatre va participar també amb la instal·lació Theáomai, presentada en el marc de la secció d’Estudiants, així com amb la conferència Catalonia. Art and democracy en la secció PQ Talks, en la qual van intervenir com a conferenciants la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, així com les professores i escenògrafes de l’ESAD, Bibiana Puigdefàbregas i Marta Rafa, junt amb Joan Maria Minguet. També es va participar amb la performance Quan les parets parlen, que es va poder veure en el marc de la secció PQ Studio.

Els catàlegs digitals de la participació de l'Institut del Teatre a la Quadriennal d'Escenografia de Praga 2015 i 2019 es poden consultar en l'enllaç següent: http://pq.institutdelteatre.cat/

També es pot consultar la web oficial de la Quadriennal d'Escenografia de Praga: http://www.pq.cz/

Praga 2023

Ja està oberta la convocatòria per a l'alumnat de l'ESAD i CSD per a participar a la propera edició de la Quadriennal, el 2023. 

Els equips, d’un màxim de 4 membres, han d’estar formats per un mínim de 2 estudiants de l’especialitat d’Escenografia de l’ESAD.

El termini per a la recepció de propostes finalitza el 7 de febrer de 2022. 

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç.

Pots fer arribar els teus dubtes i preguntes a quadriennalpraga@institutdelteatre.cat 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x