Logo Institut del Teatre

Recerca

Comparteix

L'Institut del Teatre vol impulsar la recerca i la innovació de forma específica i transversal. En aquest sentit, l'Àrea de Recerca i Innovació neix amb la voluntat de promoure i participar en una docència enriquida per la recerca, les seves metodologies, resultats i processos.

L'Àrea de Recerca i Innovació pretén unir la investigació intel·lectual i pràctica de les arts en viu amb les pràctiques professionals i innovacions d'àmbits diversos.

Aquesta tasca es porta a terme fomentant l'experiment, la innovació, la investigació crítica i el diàleg entre les activitats teòriques i docents i la pràctica professional contemporània. Té com a objectius específics dur a terme i ampliar les formes de presentació i la difusió d'investigacions de la més alta qualitat dins dels contextos acadèmics i professionals de les arts en viu, així com investigar la rellevància i influència d'aquestes en la societat contemporània. Tots aquests objectius es desenvolupen afavorint que la comunitat investigadora estigui compromesa amb la transferència de coneixement i amb l'emprenedoria social.

L'Institut del teatre forma part del col·lectiu d'Universitats i centres superiors d'educació artística que constitueixen el Campus de les Arts

Per més informació podeu consultar el document "La pràctica com a recerca en les arts" sorgit del Scanner celebrat al 2016.

Des de setembre de 2022 inicien la seva activitat els Laboratoris de recerca en pràctica artística de l'Institut del teatre:
 
  • Laboratori d'arts vives i contexts
  • Laboratori d'escena digital
  • Laboratori de recerca sobre l'entrenament performatiu
  • Grup d'Historiografia i Teoria de la dansa i el teatre
 
I es consoliden els laboratoris:
 
 

Informacions i activitats dels laboratoris:

LABORATORI D'ARTS VIVES I CONTEXTS

Laboratori Arts Vives i Contextos

Coordinadors: Constanza Brnčić i Aimar Pérez Galí 

Des de fa uns vint anys hi ha hagut a Catalunya -i a la resta de l'estat espanyol- un creixement exponencial de certes pràctiques artístiques desenvolupades en contextos no professionals ni professionalitzadors. Tot i que no totes aquestes pràctiques tenen una vocació crítica ni tan sols transformadora -i si més assistencial o reguladora del malestar social-, moltes d'elles posen en joc, de diverses maneres, els recursos que les pràctiques artístiques ofereixen com a forces generadores de pensament, mobilitzadores, qüestionadores, i en el millor dels casos, propiciadores d'aprenentatges, d'escletxes, falles, destruccions i revolucions. 

En aquesta primera sessió de treball, que tindrà lloc el dia 15 d'octubre de 2022 a la seu territorial d’Osona de l'institut del Teatre, començarem observant i deconstruint com, en les pràctiques que les convidades han dut a terme, es considera o emergeix el que s'ha anomenat "acció comunitària". 

Convidades: Eva García, Blanca Callén, David Pérez, Oriol Escursell.

Hi participen alumnat, graduades i professorat vinculat a aquestes pràctiques. 

Col.labora: Centre Territorial d’Osona de l’Institut del Teatre Recerca IT.

Presentar un projecte de recerca i Innovació

Qualsevol persona interessada en realitzar un projecte de recerca i innovació pot presentar la seva proposta enviant un correu electrònic a recerca@institutdelteatre.catEn el missatge cal expressar la sol·licitud formal de presentació i a ser possible adjuntar el preprojecte de la proposta o si més no, una breu explicació dels objectius a assolir.

Un cop rebuda la sol·licitud, es fa la revisió del projecte i s'informa sobre les següents passes a seguir i els terminis per saber si la proposta ha estat admesa.

Responsable de l'Àrea de Recerca i Innovació

Dra. Susana Egea Ruiz
Contactar amb l'Àrea de Recerca i Innovació

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x