Logo Institut del Teatre

Portada 2014 Scanner
Els nous perfils de la performativitat

6 i 7 de febrer, Institut del Teatre

Les Jornades Scanner 2014, "Els nous perfils de la performativitat", incloses dins el Fòrum de Pedagogia sobre les Arts i les Tècniques de l'Espectacle, celebrades a l'Institut del Teatre, 3-7 de febrer de 2014, es van centrar a explorar les transformacions i les noves necessitats en el camp de les arts escèniques, especialment en relació amb la performativitat i els perfils professionals emergents. A través de les ponències presentades, es va abordar la necessitat de revisar els programes acadèmics per adaptar-se als nous paradigmes de la performativitat i als canvis socials. Es va destacar la transició d'un enfocament predominant en la retòrica i l'oratòria del text dramàtic cap a un enfocament més performatiu i inclusiu.

Es van explorar les experiències de performativitat en espais públics i com aquests projectes poden establir nous diàlegs entre l'espai, l'espectador i la representació. Es va posar èmfasi en la interacció amb el públic i la creació de nous narratives en relació amb el patrimoni cultural.

A més, es va discutir sobre la qüestió de la recerca en arts escèniques des d'una perspectiva acadèmica i pràctica. Es va abordar la necessitat d'adaptar els mecanismes d'avaluació del personal docent a les particularitats d'aquest camp, així com la importància de la recerca pràctica i la seva relació amb la creació de coneixement i materials.

Les jornades van proporcionar un espai de reflexió sobre els nous enfocaments en la investigació en arts escèniques, incloent-hi la performativitat, els espais específics i la recerca pràctica, així com les implicacions d'aquests canvis en els perfils professionals i en la pedagogia en aquest àmbit.

Veure Programa i enregistraments

Programa i enregistraments

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x