Logo Institut del Teatre

ESTAE (Luminotècnica | Tècniques de so | Maquinària escènica)

Comparteix

Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents que rebem relacionades amb els estudis tècnics a l'ESTAE. Si no trobes resposta en aquest llistat no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

On s’imparteixen els estudis?
Les instal·lacions de l'ESTAE es troben a Terrassa, a la seu del Vallès de l’Institut del Teatre. Impartim una formació conjunta amb la Fundació Politècnica de Catalunya (Universitat Politècnica de Catalunya) que disposa d’un important campus universitari també a Terrassa.
Les classes impartides per la UPC es fan a les aules i laboratoris de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i als laboratoris de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT).

Puc fer alguna visita per conèixer l'escola i els seus estudis?
A l’ESTAE no fem jornada de portes obertes sinó que pots visitar l’escola de manera individual i  un coordinador d’especialitat t’atendrà personalment. Podràs veure les instal·lacions i resoldre tots el dubtes. 
Per visitar l’escola i rebre una atenció personalitzada pots posar-te en contacte amb la Secretaria Acadèmica de l’ESTAE trucant al 93 788 74 40 (Xavier Viladecans) o enviant un mail a:  estae@institutdelteatre.cat  

Tipus d’estudis

Quina és la titulació final dels estudis de l’ESTAE?
L’ESTAE atorga una titulació pròpia de l’Institut del Teatre  la Fundació Politècnica de Catalunya per una formació corresponent, en el seu format, a estudis de formació professional de grau superior segons l’especialitat cursada (so, luminotècnia o maquinària escènica). Pots trobar més informació sobre l'oferta formativa a: especialitats

Quina durada tenen els estudis?
Dos cursos acadèmics (2.000 hores lectives en total, 120 crèdits ECTS).

Quins són els horaris de classe?
De dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15 h a 17/18 h. Algunes activitats, com ara els espectacles i tallers que es presenten en públic, poden comportar el treball en horari propi de l’espectacle (nocturn i/o festius). Més informació a: calendari i horaris acadèmics.

Quants alumnes s’admeten per promoció a l’ESTAE?
Els grups son de vuit alumnes per especialitat. Això fa un total de 24 per curs. Els tallers pràctics s’organitzen en grups reduïts de quatre alumnes per professor per tal que els alumnes puguin fer un aprenentatge pràctic adequat.

Quin és el cost de la matrícula a l’ESTAE?
El preu de la matrícula és determinat pels preus públics de la Diputació de Barcelona. Per més informació consulta l'apartat: import de matrícules.

Quines són les sortides laborals dels estudis de l'ESTAE?
Les sortides laborals se situen en un ampli ventall d’activitats, totes elles relacionades amb l’activitat en viu davant el públic. Destaquem, entre d’altres:

  • Arts escèniques: música, teatre, dansa, òpera, titelles, cabaret,..
  • Música: concerts, recitals, música popular...
  • Esdeveniments: convencions d’empreses, presentacions, mítings, campanyes publicitàries...
  • Fires, congressos, exposicions, exhibicions...
  • Animació del patrimoni
  • Activitats d’animació en turisme...
  • I també, certes “passeres” professionals cap a altres camps com ara l’audiovisual.

Requisits d’accés

Quins són els requisits d’accés a l'ESTAE?
Per accedir a aquests estudis es requereix el batxillerat en qualsevol de les seves modalitats (Arts, Ciències i tecnologia, Humanitats i ciències socials) o haver cursat un Cicle Formatiu de Grau Mig i tenir la  prova d’accés als Cicles Formatius de Grau Superior aprovada. S’hi pot arribar, doncs, des de qualsevol formació prèvia, ja que els aspectes artístics es combinen amb els tecnològics vinculats a l’espectacle. 

Quan i com es formalitza la inscripció a l’ESTAE?
La preinscripció acostuma a ser d'abril a juny. Caldrà presentar la documentació que s’indiqui dintre del període de preinscripció establert a la Secretaria Acadèmica de l’ESTAE. 
En cas que el nombre de preinscrits superi el de places ofertades, l’admissió a l’escola es farà atenent a la valoració que efectuarà  la Comissió d’Admissions sobre la idoneïtat del candidat en relació al perfil professional del títol. Per més informació consulta l'apartat: inscripció i admissió.

Pràctiques

Quin tipus de pràctiques ofereixen els estudis de l'ESTAE?
El pla d’estudis de l’ESTAE inclou 360 hores de formació al centre de treball (empreses) que se sumen a les 380 hores d'espectacles (tallers pràctics amb públic) que es fan al centre. Per tal de garantir l’adequació al perfil de l’estudiant, les pràctiques són organitzades i gestionades per l’escola, per tant l’alumne no ha de buscar-les. Cada estudiant realitza entre sis i vuit estades a diferents empreses i teatres de l'Estat espanyol i de l'estranger. Trobaràs més informació a l'apartat: pràctiques externes

Com s’organitzen les pràctiques a l’estranger de l’ESTAE?
Els estudiants han de realitzar una estada a l’estranger de quatre setmanes de durada. El teatre de destí s’escull d’entre aquells que formen part de la xarxa internacional de teatres organitzada per l'ESTAE. Com en el cas de les pràctiques a l’Estat espanyol, és l’escola qui les prepara i gestiona. Trobaràs un llistat amb els teatres estrangers on es fan les pràctiques i més informació a l'apartat: pràctiques externes 

Més informació
Secretaria Acadèmica de l'ESTAE
Horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres
Plaça Didó, 1. 08221 Terrassa
Tel. 93 788 74 40
Correu electrònic: estae@institutdelteatre.cat 

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x