Logo Institut del Teatre

El projecte IT Teatre neix com un projecte professionalitzador amb la voluntat de facilitar la inserció laboral dels graduats i graduades de l'Institut del Teatre.

[Bases, terminis, models i informació general sobre la presentació de sol·licituds]

IT Teatre vol ser un projecte innovador i de recerca, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies.

Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre es va posar en marxa el curs 2016-2017, per tal de proporcionar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés professional complet de creació d'una peça escènica.

Les persones que acaben integrant l'equip artístic del projecte de cada temporada, se seleccionen amb una audició (prèvia inscripció) i reben un suport a mode de beca durant els mesos que dura el procés de creació. Aquest període d'aprenentatge i treball, culmina amb l'estrena i representació d'una peça escènica en un espai d’exhibició públic o privat del circuit professional.

Així, des de l’any 2017 fins a l’actualitat, els graduats de l’institut del Teatre han tingut la possibilitat de conèixer de primera mà els procediments creatius i posicionaments estètics de creadors com Carles Santos i Jordi Oriol (estrena al 2018), Chokri ben Chikha (estrena al 2019), Roger Bernat (estrena al 2020), Marta Pazos (estrena al 2021), Fabrice Murgia (estrena al 2022) i en aquesta edició 2023, es compta amb la creadora Lucía Miranda.

Les peces escèniques sorgides com a resultat d'aquest procés, s’ha pogut veure representats en temporada al TNC, al Teatre Lliure, al Festival Temporada Alta (Teatre de Salt), al Grec Festival de Barcelona (CCCB), al Festival de Teatre Contemporani de Valladolid així com en programacions específiques a Vic, Terrassa, València, Santiago de Compostela, Rotterdam i Ghent.

Aquí a sota trobaràs tota la informació tècnica sobre l'estat actual de la convocatòria d'IT Teatre. Pots rebre més informació contactant amb IT Impulsa.


INFORMÀCIÓ BÀSICA DE L'EDICIÓ 2023 (resta d'informació consultant les Bases):

 • Creadora per a l'Edició 2023: Lucía Miranda
 • Càsting: es realitzarà a les instal·lacions de l'institut del Teatre del 16 al 19 de maig de 2023 (ambdós inclosos). Horaris a determinar entre les 9:00 i les 20:00 hores.
 • Assaigs: es determinaran en tres fases: una primera fase de treball de taula previ no presencial entre el 24 de juliol i el 3 de setembre de 2023 (ambdós inclosos, metodologia i detalls a concretar); una segona fase d'assaigs presencials a les instal·lacions de l'Institut del Teatre del 4 de setembre al 22 d'octubre de 2023 (ambdós inclosos), en horaris de 9:00 a 15:00 hores (possibilitat d'allargar sessions en dissabte); i una tercera fase d'assaigs presencials a les instal·lacions del Teatre Lliure de Gràcia, del 23 al 31 d'octubre de 2023 (ambdós inclosos), en horaris de 9:00 a 15:00 hores (possibilitat que també se'n facin a la tarda i en cap de setmana). 
 • Funcions: de l'1 al 12 de novembre de 2023 (ambdós inclosos), al Teatre Lliure de Gràcia.
 • Termini d'inscripcions: l'inici del termini no serà anterior als 10 dies naturals a partir de la publicació al BOPB. Estigues pendent d'aquest espai web on es penjarà l'anunci del BOPB. També farem una Info Flash per IT Impulsa.
 • Inscripcions: un cop s'obri el termini (es publicarà la data en aquest apartat web), podràs inscriure't a través de la Seu electrònica de l'Institut del Teatre.


INFORMACIÓ TÈCNICA I ADMINISTRATIVA (bases, anunci BOPB, formulari de sol·licitud, etc.):

 • Bases 2023 [Pendent de publicació al BOPB]
 • Anunci BOPB [Pendent de publicació]
 • Formulari de sol·licitud (català) / Formulario de solicitud (castellano) [Pendent de publicació / Pendiente de publicación]
 • Relació d'admesos i exclosos 2023 [Pendent de publicació]
 • Designació del Jurat [Pendent de publicació]
 • Resultat del procés de selecció [Pendent de publicació]

Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x