Logo Institut del Teatre

Festa dels 25 anys de l’ESTAE amb un doble concert a Terrassa

Comparteix

3.3.2025

La festa dels 25 anys de l'ESTAE serà el 6 de març a Terrassa

L’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) celebra el proper dijous 6 de març una festa al Teatre Alegria de Terrassa per commemorar els 25 anys de l’escola. En el marc de la celebració es farà un doble concert de música en viu, un sopar de germanor i l’actuació final de diversos discjòquei que posaran el punt i final a l’esdeveniment.

La celebració del 6 de març començarà a les 18 h amb un concert amb La Divand i la BandIT. La Divand, nascuda el 2023, és una banda jove que versiona de manera renovada èxits actuals i també els clàssics de sempre. La BandIT és un grup sorgit a l’Institut del Teatre el 2024, i integrat per docents, alumnes i altres membres de la comunitat de la institució. A partir de les 21.30 h, es farà un sopar de germanor informal, i un cop recuperades les forces, la festa continuarà amb les actuacions de diferents DJ’s.

Tot i que es tracta d’una festa, el concert és alhora un taller d’aprenentatge pràctic per a l’alumnat de 2n curs de l’ESTAE, que s’anomena “Taller de música en viu”. Així, els estudiants realitzen les tasques de planificació, muntatge, sonorització, il·luminació i control de la tècnica durant el concert, amb el suport i la coordinació de l’equip docent de l’escola.

Tot plegat serà un acte gratuït i obert a tothom. Per assistir-hi cal reservar entrada a través d’aquest enllaç

Jornades i exposició

El 25è aniversari de l’ESTAE es commemorarà també amb la celebració d’unes jornades els dies 12 i 13 de maig que pretenen ser un punt de trobada per als professionals del sector tècnic de l’espectacle. Hi haurà diverses ponències on s’incidirà en qüestions diverses al voltant de l’ofici tècnic, com ara la prevenció de riscos laborals.

També al maig s’inaugurarà una exposició al vestíbul de l’Institut del Teatre de Barcelona que repassarà la trajectòria de l’ESTAE a través de fotografies i altres materials.

25 anys d’una formació altament especialitzada

Els estudis tècnics de l’Institut del Teatre s’imparteixen a l’ESTAE des de 1999. L'escola està ubicada al Centre del Vallès, a Terrassa, i a partir del curs vinent atorgarà les titulacions de la Generalitat de Catalunya de nivell de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) dels ensenyaments d’Arts Escèniques del Departament d’Educació com a tècnic superior en tres especialitats: Luminotècnia per a les Arts Escèniques, Maquinària Escènica i Sonorització per a les Arts Escèniques. Fins ara, l’escola atorgava una titulació pròpia de l’Institut del Teatre i la Fundació Politècnica de Catalunya, per a una formació corresponent als estudis de formació professional de grau superior.

L’ESTAE és un projecte conjunt entre Institut del Teatre, la Fundació Politècnica de Catalunya (FPC) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). La finalitat dels estudis és formar professionals en les àrees específiques, tècniques i pràctiques de tres de les professions tècniques vinculades a la producció i l’exhibició de tota mena d’espectacles i esdeveniments amb públic, fent un èmfasi especial en les arts escèniques. 

Segons el director de l’ESTAE, Aleix Soler, un dels principals trets diferencials de l’escola és que “treballem amb grups de 12 alumnes per titulació que es desdoblen en les pràctiques a l’escenari, de manera que el docent treballa amb grups reduïts fent possible una veritable aplicació pràctica”. Un altre aspecte destacat és el fort vincle de l’escola amb el sector professional, tant perquè “un gruix important dels docents són professionals en actiu, com perquè tenim convenis amb prop d’una cinquantena de teatres i empreses nacionals i europeus on l’alumnat realitza les pràctiques”.

D’altra banda, el fet que l’ESTAE formi part de l’Institut del Teatre enriqueix molt l’aprenentatge de l’alumnat ja que es realitzen espectacles amb públic junt amb les altres escoles superiors de la institució: l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i el Conservatori Superior de Dansa (CSD). Aquestes experiències permeten a l’alumnat de l’ESTAE viure la realitat professional des dins de l’escola.

En acabar els estudis, de dos anys de durada, l’alumnat de l’ESTAE pot treballar com a professional tècnic en teatre, dansa, concerts, festivals, òpera, esdeveniments, fires, congressos, museística i animació del patrimoni, entre d’altres àmbits.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 22
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x