24.2.2025
L’Institut del Teatre obre l’1 de març les inscripcions a les edicions del curs 2025-2026 dels postgraus que ofereix: Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social, Postgrau en Escena i Tecnologia Digital i Postgrau en Arts en Viu i Contextos. Les classes de tots tres postgraus es duran a terme entre octubre de 2025 i juny de 2026. El proper 27 de març, a les 18 h, tindrà lloc una sessió informativa a l’Institut del Teatre on s’explicaran les especificitats de cada postgrau.
Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social
L’Institut del Teatre i l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), juntament amb Xamfrà-Centre de Música i Escena del Raval, engegaran la 9a edició del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social, una formació destinada als professionals i persones interessades en les arts escèniques com a eina de transformació individual i col·lectiva.
Aquest postgrau capacita els estudiants per a intervenir com a creadors, ajudants, promotors, productors, programadors, avaluadors o generadors de projectes d’arts escèniques aplicades a la comunitat en múltiples àmbits pedagògics i socials.
El postgrau està dirigit a educadors socials, mestres d’infantil, primària, secundària i batxillerat, així com a docents de teatre, dansa i música, mestres d’educació especial, graduats en ciències socials, humanitats i altres camps relacionats. També s’adreça a monitors, assistents socials i qualsevol persona interessada en l’àmbit.
Postgrau en Escena i Tecnologia Digital
El curs vinent arrencarà la quarta edició del Postgrau en Escena i Tecnologia Digital, un espai d’experimentació i recerca del valor expressiu de les eines digitals des de la perspectiva de les arts en viu, que s’imparteix amb la col·laboració de L’Estruch, fàbrica de creació de les arts en viu, i el Graner, centre de creació de dansa i arts vives.
Aquest postgrau convida a pensar en la tecnologia com a agent dins d’un món complex i canviant, i que va més enllà de l'ésser humà. Així, té per objectiu abastir diferents artistes i professionals de les eines necessàries per pensar en i amb les tecnologies digitals per tal que les incorporin als seus processos creatius, ja no només com una eina o un suport, sinó també com a element crític, imaginatiu i transformador.
La formació s’adreça especialment a professionals de l’escena en viu: escenògrafs, directors, coreògrafs, dramaturgs, creadors i intèrprets de teatre visual i llenguatges del cos, així com a professionals amb experiència en disseny d’il·luminació, espai, so, audiovisual i multimèdia. També está dirigit a persones graduades en arquitectura, disseny, belles arts, composició musical o comunicació audiovisual, i a qualsevol persona interessada en l’aplicació de la tecnologia digital a les arts en viu.
Postgrau d’Arts en Viu i Contextos
El curs vinent també s’ofereix una nova edició del Postgrau d’Arts en Viu i Contextos, formació que proposa un espai de reflexió, experimentació i transformació per explorar les pràctiques artístiques que connecten la recerca, la producció de coneixement i els processos d’aprenentatge amb el seu context social, cultural i artístic.
De la mà de creadors de reconeguda trajectòria, les sessions es desenvoluparan en formats diversos, generant una comunitat efímera de pensament i acció. Aquest espai busca aprofundir en les escletxes i qüestionar els circuits i formats escènics convencionals.
El postgrau està dirigit a artistes, creadors i docents que vulguin expandir la seva pràctica en contextos educatius, socials i culturals. També per a graduats en arts, humanitats i ciències socials amb interès en les arts vives.
Aquest postgrau es l’únic dels tres que té lloc al Centre Territorial d'Osona, a Vic, de l’Institut del Teatre.
Fira virtual del MUET
Aquest dilluns 24 de febrer, a les 16 h, tindrà lloc una sessió informativa en línia del Màster Universitari en Estudis Teatrals (MUET), a càrrec de les persones responsables d’aquests estudis, que són coordinats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut del Teatre. La sessió s’emmarca dins de la fira virtual que la UAB organitza del 24 al 28 de febrer per donar a conèixer els seus màsters, postgraus i doctorats. Per participar a la sessió informativa, cal inscriure’s prèviament aquí.
El MUET, que ofereix una titulació reconeguda en tots els països de la Unió Europea, constitueix una plataforma per a la reflexió teòrica sobre les arts escèniques des de diverses perspectives metodològiques. Atès que té dues especialitats, pot interessar tant als creadors com als estudiosos. Des del màster es pot accedir als estudis de doctorat d’estudis teatrals de la UAB o de qualsevol altra universitat europea.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar