Logo Institut del Teatre

Darrera setmana de presentació de sol·licituds al Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2021

Comparteix

7.6.2021

Convocatòria 2021 del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre

Fins a l'11 de juny es poden presentar les sol·licituds a la setena edició del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El procés de selecció del premi té una fase inicial on es trien un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que reben un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el diumenge 28 de novembre de 2021 i després un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021. La peça premiada rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Grec Festival Barcelona 2022.

Poden optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres persones graduades del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre.  La persona graduada que faci de representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o certificat a partir de l’any 2016 (inclòs) o bé ha d’estar matriculat/da del Treball Final de Grau en el curs 2020-21.

Un premi amb moltes complicitats

El Premi de Dansa és possible gràcies a les col·laboracions de diverses entitats que cedeixen els seus espais per acollir les coreografies finalistes en residència, com són el Graner,  La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i L'Estruch.

D’altra banda, les peces finalistes també es representaran en altres espais escènics gràcies a l’Estruch i el SAT Espai Dansat. Així, les persones que no hagin pogut assistir a la gala del Mercat de les Flors tindran l’oportunitat de veure les quatre peces finalistes a l’Estruch dins del primer trimestre del 2022. D’altra banda, el SAT escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del Premi per desenvolupar-la en format de llarga durada al seu espai durant la temporada 2021-22.

Finalment, l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics. 

El termini de presentació de sol·licituds al Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2021 serà des del 31 de maig a l'11 de juny de 2021 (ambdós inclosos).

Trobareu tota la informació i les bases de la convocatòria, pendents d’aprovació per l’òrgan competent, en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x