Logo Institut del Teatre

Iniciem el curs amb quatre novetats editorials de l’Institut del Teatre

Comparteix

14.9.2021

Llibres publicats aquest setembre de l'Institut del Teatre

Encetem el nou curs acadèmic de l’Institut del Teatre amb quatre noves publicacions, dues coeditades amb Comanegra i dues dedicades als dramaturgs Tennessee Williams i Ferran Soldevila respectivament, editades per l’Institut del Teatre.

Dins la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, que coeditem amb l’editorial Comanegra,  publiquem Negatius de Sílvia Navarro, i els textos de l’autor teatral Wajdi Mouawad Assedegats i Un obús al cor.

A Negatius, text guardonat amb el Premi Frederic Roda 2020, Sílvia Navarro Perramon posa de manifest la invisibilització que va patir Gerda Taro, qui juntament amb Endre Friedman va crear el personatge de Robert Capa. Va ser la primera dona a cobrir un front de guerra com a corresponsal gràfica però va quedar a l’ombra del seu company.

El segon volum de Dramaticles aplega dos textos d’un dels autors teatrals d’expressió francesa més rellevants del panorama actual. A Assedegats, el protagonista es lleva decidit a no callar i a deixar fluir tota la ràbia que sent per expressar la set d’amor i de bellesa. A Un obús al cor, el punt de partida és la trucada que rep Wahab que el durà cap a l’hospital on es troba ingressada la seva mare.

Negatius està previst que es representi aquesta temporada teatral a la Sala Flyhard mentre que els dos textos de Mouawad, traduïts per Ramon Vila, han estat representats per la Perla 29 sota direcció d’Oriol Broggi.

Els dos nous volums de Dramaticles surten a la venda el 15 de setembre. Els trobareu a les llibreries i a la web de Comanegra.

Pel que fa a la col·lecció ‘Escrits teòrics’ de l’Institut del Teatre, surt a la venda el volum L’amabilitat dels desconeguts. Tennessee Williams a Barcelona durant el franquisme de Jordi Vilaró Berdusan. Es tracta d’un relat que va més enllà de la relació de muntatges i produccions que es van dur a terme a Barcelona en aquella època i que es converteix en una crònica cultural que permet retrobar la nostra història a través de la figura d’un dels noms fonamentals de la dramatúrgia nord-americana contemporània.

D’altra banda, l’Institut del Teatre ha publicat en paper un dels volums de la col·lecció de textos del Repertori Teatral Català de l’Institut del Teatre, que era només accessible en format digital. Es tracta de tres textos de Ferran Soldevila; Guifré (1927), L'hostal de l'amor (1951) i Don Joan (1960).

Ferran Soldevila (1894-1971), un dels grans historiadors catalans del segle xx, fou també un notabilíssim escriptor que conreà, a més de la historiografia, diferents gèneres literaris com la poesia, el periodisme, el teatre, els dietaris i les memòries.

El volum de Soldevila està disponible en versió impresa a la web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona seguint el procés d’impressió a demanda.

Trobareu aquestes i altres publicacions a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

D'altra banda, aquestes novetats i altres publicacions de l’Institut del Teatre seran presents en la Mostra de publicacions teatrals organitzada pel Teatre Nacional de Catalunya el proper dissabte 18 de setembre des de les 11 h a les 22 h coincidint amb els actes d'inauguració de la temporada teatral 2021-2022. La mostra, gestionada per la Llibreria Medios  compta amb la col·laboració de la Llibreria de la Diputació de Barcelona, de l’IT i d’altres editorials teatrals catalanes, i vol apropar als lectors tot el ventall de publicacions en català sobre arts escèniques de l’actualitat. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x