Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre, present al Grec 2022

Comparteix

11.7.2022

Cartell del Festival Grec 2022

Els projectes guanyadors del Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre l’any 2021, Cantus Gestualis i Black sun, es podran veure el proper mes de juliol dins la programació del Festival Grec de Barcelona. La present edició del Grec s’iniciarà el 29 de juny i s’allargarà fins al 27 de juliol amb 86 espectacles i més de 50 activitats en 55 espais de la ciutat comtal.  

Enguany, el festival d’estiu d'arts escèniques de Barcelona es centra en el continent europeu, apostant per reflexionar sobre la nostra història i cultura. Ho farà fent una mirada als clàssics i també potenciant el talent artístic més proper. Així, com és habitual i gràcies a la coproducció del Grec, també es podran veure els projectes guanyadors de les anteriors edicions del Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

La proposta del Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre, Cantus Gestualis, de la companyia de graduats Ça Marche, dibuixa un relat que gira al voltant de la relació entre el teatre i la mort, i com aquests dos espais s’integren en la nostra quotidianitat. Ho fa treballant amb dues dones no professionals de més de 75 anys que, en el deixant de les darreres creacions de Ça Marche, conduiran íntegrament aquest espectacle.

La companyia Ça Marche, encapçalada per Nico Jongen i Laura Viñals, i integrada també per Carmen Triñanes, Aurora Bauzà, Mariona Signes i Marc Salicrú, oferirà l’espectacle el 12 i 13 de juliol a les 21 h al Mercat de les Flors, a la Sala Ovidi Montllor.

També la sala Ovidi del Mercat de les Flors acollirà l’espectacle guanyador del Premi de Dansa, Black Sun de Maria Jurado, el 17 i 18 juliol. En aquest cas, la graduada del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre fa un viatge per la història cultural de la malenconia i la depressió, creant un espai que no proposa cap solució, sinó que ofereix una oportunitat d’obrir ferides i cicatrius, posar-les sobre la taula i començar a qüestionar-les.

Presència de graduats i professorat de l'IT al Grec

Com és habitual, la programació del Grec comptarà amb la presència de molts docents de l’Institut del Teatre en alguns muntatges. És el cas, per exemple, de “Fàtima”, dirigit pel professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Jordi Prat i Coll, que es podrà veure al Lliure de Gràcia del 15 al 17 de juliol o “Immunitat” amb direcció del també professor de l’ESAD Jordi Casanovas, que estarà a la Villarroel del 2 de juliol al 7 d’agost. La professora del CSD Amaranta Velarde oferirà a La Caldera l’espectacle “Desbordes”, una de les propostes seleccionades dins les beques Barcelona Crea, del 5 al 7 de juliol. Una altra peça seleccionada per les beques Barcelona Crea és “Els ossos de Montaigne”, de la professora de l’ESAD Glòria Balañà i el graduat de l’ESAD Sadurní Vergés, que es podrà veure del 22 al 24 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa.

La professora del CPD i CSD, Riikka Laakso també participa en el Grec, en aquest cas signa la dramatúrgia de la peça "How to cope with a sunset when the horizon has been dismantled", obra de Marina Mascarell que forma part de l'espectacle de la Nederlands Dans Theater que inaugura el festival d'enguany. També el docent de l'ESAD, Marc Rosich, signa la direcció de dos espectacles: "Cor de noies de l'Orfeó Català i Vespres d'Arnadí", al Palau de la Música Catalana, i "Isadora a l'armari", que es podrà veure al Teatre Akadèmia. A més, la també professora Marta Galán és la directora i dramaturga de "Les vedettes" a l'Antic Teatre, mentre que la també professora Helena Tornero signa el text i la dramatúrgia de "Paraíso perdido", a partir del poema èpic de John Milton, i que dirigeix Andrés Lima al Teatre Grec. El professor Jordi Oriol és un altre dels docents que estarà present al Grec, i ho farà amb "Europa bull", que es tornarà a fer al TNC. La professora del CSD, Cris Blanco també participa en el festival amb la seva obra "Grandissima Illusione", que es podrà veure al Teatre CCCB.

Els graduats també seran presents en molts altres muntatges escènics, com ara “Opening Night” de la companyia de dansa La Veronal, muntatge que va guanyar el premi Ciutat de Barcelona i cinc premis de la Crítica i que es reposa del 14 al 16 de juliol al TNC. També la companyia de graduats Atresbandes oferirà del 10 al 12 de juliol a l’espai Lliure del Lliure de Montjuic “Aspecte global d’una qüestió”.

Podeu consultar tota la programació del Grec en el següent enllaç

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x