Logo Institut del Teatre

Nova exposició pels 20 anys de l’escola integrada del Conservatori Professional de Dansa

Comparteix

12.5.2022

Exposició de 20 anys d'escola integrada del CPD

El proper dijous 12 de maig, a les 18 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició «El repte d'una escola integrada: passat, present i futur. 20 anys», mostra que repassa la història del Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’Institut del Teatre. L’exposició s’ha organitzat coincidint amb els 20 anys des de la posada en marxa de l’escola integrada del CPD que permet als estudiants cursar el sis cursos del grau professional de dansa junt amb l’ESO i el batxillerat. De fet, el CPD va ser el primer centre de l’Estat espanyol a implantar aquests estudis integrats en el curs 2000-2001.

Ubicada al vestíbul de l’Institut del Teatre, la mostra aplega diferents panells informatius que inclouen prop d’un centenar de fotografies i altres documents, així com materials audiovisuals, a través dels quals es pot seguir la trajectòria i evolució de l’escola, des de la creació l’any 1944 de la primera secció de dansa a l’Institut del Teatre.

La inauguració de l’exposició comptarà amb les intervencions de Sílvia Ferrando, directora general de l’Institut del Teatre; Ester Vendrell, comissària de l’exposició i Marina Escoda, directora del Conservatori Professional de Dansa.

En aquests vint anys d’escola integrada, s’han graduat al CPD més de 450 alumnes en les tres especialitats que s’imparteixen: dansa clàssicacontemporània i espanyola.

Un gran salt qualitatiu

L’escola integrada va representar un canvi molt important en la formació dels futurs ballarins i ballarines que s’ha mantingut i potenciat cada cop més des d’aleshores. Els principals avantatges per als alumnes són el fet de disposar d’una tutoria compartida entre el docent responsable de les matèries de dansa i el responsable dels estudis d’ESO i batxillerat, que beneficia l’alumnat en la distribució de les càrregues lectives i artístiques. També gràcies a l’escola integrada es fomenta el treball transversal a través de projectes i assignatures relacionades amb la dansa i les arts escèniques en general. A més, els estudis integrats en un mateix centre permeten un millor aprofitament del temps i garanteixen la màxima interrelació entre el grup d’estudiants i l’equip docent acadèmic i artístic.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x