Logo Institut del Teatre

Recta final del Tot Dansa 2022

Comparteix

12.5.2022

Sessió de treball en un dels instituts participants al Tot Dansa 2022

Els propers 11 i 17 de maig tindrà lloc a la sala MAC del Mercat de les Flors la gala final del projecte educatiu Tot Dansa 2022, organitzat per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Institut del Teatre, i que enguany presentarà una proposta coreogràfica creada per Sergi Faüstino.

Els mesos de treball tindran el seu fruit aquest mes de maig en la proposta de Sergi Faustino, que enguany es centra en la idea de "fer servir el cos", entenent que cadascú té el seu cos i és diferent dels altres. Així doncs, TOT Dansa ens proposa obrir la mirada per a gaudir de la riquesa de la diferència en les personalitats, en els cossos i en el moviment de totes i cada una de les noies i nois que hi participen.

Iniciat fa més de vint anys, Tot Dansa vol donar a conèixer al públic jove des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània. Per això, el Mercat de les Flors convida a un coreògraf a crear una proposta artística que s’ensenya a diversos professors de centres d’ESO i Batxillerat de Barcelona. Posteriorment els docents preparen la coreografia amb els seus alumnes i finalment es duu a terme una representació al mateix Mercat amb totes les escoles i alumnes participants.

En aquesta edició, participen en el Tot Dansa 250 alumnes i 25 docents d’una dotzena d’instituts públics de la ciutat. L’Institut del Teatre hi participa aportant tres docents del Conservatori Superior de Dansa i del Conservatori Professional de Dansa (Maxime Iannarelli, Carmen Muñoz i Carlos Fernández), i tres graduats de l’especialitat de Pedagogia de la dansa (Bruno Ramri, Aina Torné i Bàrbara Cappi). Ells són els encarregats durant tot l’any d’ajudar el coreògraf Sergi Fäustino a ensenyar la coreografia al professorat dels centres educatius que participen en la iniciativa, així com als seus alumnes.

Aquesta formació es fa en els propis centres educatius i després es trasllada al Mercat de les Flors, on sovint l’alumnat té la oportunitat de trepitjar per primera vegada un escenari, i es balla conjuntament la coreografia apresa. L’11 de maig actuarà l’alumnat de 3r d’ESO a 1r de batxillerat; i el dia 17, ho farà l’alumnat de 1r i 2n d’ESO.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x