Logo Institut del Teatre

Les arts escèniques, presents a la segona edició del ‘Viu Montjuïc’ amb l’Institut del Teatre

Comparteix

29.9.2022

Activitats Viu Montjuïc 2022 IT

El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre, tindrà lloc la segona edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d'activitats culturals i de lleure per a tota la ciutadania organitzades per una trentena d’equipaments de la muntanya, entre ells l’Institut del Teatre que pretén oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc a través de diverses activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre les diferents entitats.  

L’Institut del Teatre hi participa amb diverses activitats de dansa i teatre a més de visites guiades a la reserva del Museu de les Arts Escèniques (MAE).

Dissabte 8 d’octubre en horari de matí i tarda es podrà visitar l’exposició «La memòria de les arts efímeres» i a la reserva del MAE, un viatge per la història de les arts escèniques catalanes a través de 10 espectacles que es poden veure a la mostra a banda de poder conèixer part del fons que conserva a la reserva el museu, amb materials de Tórtola Valencia, Adrià Gual, Montserrat Caballé, Fabià Puigserver o companyies com la Fura dels Baus o Vol Ras entre d’altres. Cal inscripció prèvia en aquest formulari o per telèfon al 93 227 39 00 (extensió 226).

També dissabte 8 d’octubre però al Poble Espanyol, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre IT Dansa oferirà a les 11h i a les 13h la peça “Lo que no se ve”, concebuda pel ballarí i coreògraf Gustavo Ramírez, on sis ballarins i ballarines mostren les diferents maneres d’entendre les relacions de parella a través d’una proposta intimista i de gran sensibilitat. L'entrada és gratuïta

D’altra banda, el Laboratori de Recerca des del Flamenc de l’Institut del Teatre, coordinat pel professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Juan Carlos Lérida, ofereix una romeria per Montjuïc, un recorregut pels diferents llocs on el flamenc ha habitat a Montjuïc que s’iniciarà al Poble Espanyol a les 10.30h, 12.15h i 12.55h i finalitzarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya i permetrà fer un viatge a peu des de Carmen Amaya fins a Pablo Gargallo, des de l'Exposició Internacional de 1929 fins als Jocs Olímpics de 1992.

No deixem la natura perquè l'Institut Botànic acull Se’ns moren les plantes, una peça nascuda del diàleg dels artistes i professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Xesca Salvà i Marc Villanueva Mir. Es tracta d’un recorregut que s’iniciarà dissabte i diumenge a les 18.30h a la plaça Margarita Xirgu i que explora els lligams entre botànica, al·lucinació i colonialisme, a través d’una passejada sonora per Montjuïc guiada per una directora de so cinematogràfic, així com per les veus de botàniques, jardineres i altres criatures invisibles que viuen al sotabosc. Cal inscripció prèvia 

Una altra activitat que compta amb la implicació de l’ESAD és Glassmur, un espectacle sorgit a l’Institut del Teatre el 2020 amb alumnes de 4 curs d’interpretació i l’ex professor Alfred Casas i que es podrà veure a a la Plaça Margarita Xirgu el 9 d'octubre a les 17h i 18.30h organitzat per Dau al Sec. Cal inscripció prèvia

Totes les activitats del Viu Montjuïc són gratuïtes. Per poder participar a les visites guiades del MAE, cal inscripció a través d’aquest formulari. 

Un projecte coral que enguany suma més entitats

Viu Montjuïc neix el 2021 de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir-se en un esdeveniment anual i servir de tret de sortida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya.  La primera edició va tenir una assistència de 37.000 persones.

En aquesta segona edició, s’hi incorpora com a novetat una zona de restauració i música als jardins de Joan Brossa. A més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’incorporen també altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri Font de la Guatlla.

Podeu consultar tota la programació al web https://www.barcelona.cat/viumontjuic/ca

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x