Logo Institut del Teatre

Nova exposició del MAE "Música i Dansa contra el feixisme a l’Europa de 1937"

Comparteix

25.10.2022

Exposició Música i dansa contra el feixisme a l'Europa de 1937

El vestíbul de l’Institut del Teatre acollirà a partir del 26 d’octubre una nova exposició del Museu de les Arts Escèniques (MAE): “Música i Dansa contra el feixisme a l’Europa de 1937”.

Comissariada pel Dr. Albert Fontelles i Ramonet, professor del Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l'Institut del Teatre, l’exposició il·lustra les dues gires que la Cobla Barcelona va fer per Europa durant la guerra civil en el marc de les activitats organitzades pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, la mostra fa especial èmfasi en la gira de 1937 que va comptar amb la participació del ballarí Joan Magrinyà, el cantant Emili Vendrell i el pianista Isidre Marvà, on va produir-se de manera innovadora una fusió de música, dansa i cant. Aquestes funcions, van convertir-se en un important instrument de propaganda de guerra, no només en suport de la lluita republicana i antifeixista, sinó també en defensa del reconeixement de Catalunya com a nació dins d’Espanya.

A partir de materials inèdits, col·leccions privades i premsa conservada en arxius espanyols i europeus, la mostra examina la importància d'una ambaixada artística entesa en tant que instrument de persuasió política i eina de propaganda antifeixista a l’Europa Occidental.

La inauguració de l’exposició compta amb la col·laboració de l’alumnat de 5è de les tres especialitats de dansa del Conservatori Professional de Dansa, dels estudiants d'escenografia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) Alex Garcia i Laura Garcia-Durán en el disseny del vestuari, del col.lectiu d'instrumentistes de l'Institut del Teatre, en aquest cas de la mà d'Hug Vilamala, i de la cobla de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) que, de la mà de la coreògrafa convidada Sònia Gómez i amb el suport de l'Àrea de rececerca i innovació de l'Institut del Teatre, duran a terme un muntatge a l’atri a les 17.30h acompanyats de música en directe amb el repertori amb el que va viatjar al 1937 el grup de catalans conformat per Magriñà, Vendrell i la Cobla Barcelona. 

L’exposició es podrà veure de forma gratuïta al vestíbul de l’Institut fins al 5 de maig del 2023.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x