Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre col·labora en la 3a edició del Premi Teresa Cunillé sobre la història del teatre català

Comparteix

22.11.2022

Premi Teresa Cunillé

La Propietat del Teatre Romea, amb la col·laboració de l’Institut del Teatre, convoca la 3a edició del Premi Teresa Cunillé als millors treballs sobre la història del teatre en català. El guardó, de caràcter biennal, enguany amplia el seu àmbit i s’ofereix en dues modalitats: la modalitat de recerca, dotada amb un premi de 4.000 euros, i la modalitat de dramatúrgia, dotada amb 3.000 euros.

Aquest premi sorgeix d’una iniciativa conjunta de l'actriu Teresa Cunillé i la Propietat del Teatre Romea amb l’objectiu d’incentivar i donar suport al coneixement i la preservació de la història del teatre català. Per cada edició, es defineix una temàtica de manera que es puguin anar tractant diferents períodes i temàtiques que, per diferents motius, encara no han estat objecte d'estudi per part de la historiografia o que són poc presents en la programació teatral actual.

El guardó té el suport del Museu de les Arts Escèniques (MAE) i Centre de Documentació de l’Institut del Teatre de Barcelona, que posa a disposició́ dels investigadors diversos fons documentals que recullen fotografies, cartells, crítiques i altres materials sobre el tema de la convocatòria.

Treballs premiats publicats per l’Institut del Teatre

El treball premiat en la modalitat de recerca serà publicat en edició digital al Reservori digital de l’Institut del Teatre RedIT i podrà optar a ser publicat en edició paper dins de les col·leccions de l’àrea de Publicacions de l'Institut del Teatre, sempre i quan així ho decideixi i determini la comissió de publicacions adscrita.

En el cas de la modalitat de Dramatúrgia, l’àrea de Publicacions de l'Institut del Teatre també podrà considerar la publicació digital del text guanyador sempre i quan així ho decideixi i determini la comissió de publicacions competent adscrita a l’àrea.

En aquest sentit, fruit de les col·laboracions passades durant la primera edició (2019) i la segona (2021), l’Institut del Teatre ha publicat els treballs d’Eduard Molner Baixant de la Font del Gat o La Marieta de l’ull viu, en exemple d’èxit del Paral·lel de la dècada dels vint, que es publicarà properament a El Paral·lel fent país, que coedita l’Institut del Teatre amb Arola Editors, i també el treball de Joan Martori Vuit paròdies del teatre d'Àngel Guimerà, que es publicarà digitalment dins de la col·lecció Repertori Teatral Català.

Bases del Premi Teresa Cunillé

Per aquesta 3a edició els treballs presentats han de fer referència a qualsevol aspecte del teatre català dels segles XIX i XX. Poden optar al premi estudiosos i investigadors, així com autors i creadors teatrals.

Els treballs han d’estar redactats en català, ser originals i inèdits, i tenir un màxim de 150 pàgines.

El termini per lliurar els treballs és el 4 de juliol de 2023, aniversari de la mort de Frederic Soler ‘Pitarra’. El veredicte es farà públic el 18 de novembre de 2023, coincidint amb el 160è aniversari de la inauguració del Teatre Romea, l'any 1863.

Trobareu més informació en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x