Logo Institut del Teatre

La proposta “Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #2” guanya el Premi Adrià Gual 2022

Comparteix

16.11.2022

Pupilas pintaban mis sábanas

L’Institut del Teatre ha concedit el Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre 2022 a l’Associació La Línia Arts Vives per la proposta escènica Pupilas pintaban mis sábanas. Quadre #2: Teresa. El resultat final es podrà veure en la propera edició del Festival Grec de Barcelona el juliol del 2023.

Pupilas pintaban mis sábanas és un projecte artístic que explora la gestió química del plaer i del patiment en la societat contemporània a partir de les vides reals dels usuaris d’heroïna dels anys 70-90 a Barcelona. Els documents sonors de les seves veus dirigeixen la dramatúrgia i s’apropien de l’espai per donar lloc a diferents quadres escènics en forma de conferència performativa.

Aquesta és la segona peça escènica que sorgeix d’aquest projecte, el Quadre #2: Teresa, en paral·lel a la producció i muntatge del Quadre #1: Cheli, que s’estrenarà a Barcelona a finals de novembre del 2022 a l’Antic Teatre, el qual també actua com a coproductor.

El dramaturg del projecte és el metge Erik Forsberg que des de l’any 2019 treballa al Programa d’Atenció Domiciliària a persones amb SIDA (PADS), un servei especialitzat en l’atenció a persones usuàries de drogues en situació d’exclusió social. Forsberg també ha fet el Màster en Estudis Teatrals (MUET) per la UAB i l’Institut del Teatre (2020).

L’equip del projecte el completen Úrsula Tenorio, graduada en interpretació de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) i directora escènica del projecte, Sergi Cerdan, graduat en escenografia a l’ESAD, Gabriella Bianchi, graduada en luminotècnia per l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE), Anna Pérez i Rut Girona, graduades en interpretació en l’itinerari de teatre físic per l’ESAD i Sergio Camacho.

Premi Adrià Gual

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona.

Algunes de les companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené, la Calórica o Mos Maiorum, entre altres. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x