Logo Institut del Teatre

El ballarí i coreògraf Andrés Corchero, protagonista del quart volum de la col·lecció Paragrafies

Comparteix

9.5.2023

Andrés Corchero, protagonista del nou volum de la col·lecció Paragrafies

La col·lecció Paragrafies ha sumat un nou volum dedicat al ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, Andrés Corchero.

Es tracta del quart llibre de la col·lecció que du per títol «En aquest món hi ha d’haver de tot», en el qual es reflecteixen algunes vivències de la trajectòria de Corchero i es posa de manifest l’amor que l’artista té per la dansa, així com la seva concepció sobre el fet de ballar.

L’edició del volum ha estat a càrrec de la periodista Bàrbara Raubert, amb qui Corchero manté durant el llibre una acurada conversa que permet al lector conèixer més d’a prop l’univers creatiu del coreògraf. Els continguts estan estructurats en dues parts molt diferenciades. La primera és «Camí de silenci», que inclou sis capítols que comencen cadascun amb un dels exercicis de Body Weather amb què treballa Corchero, i que serveixen de punt de partida del diàleg posterior que mantenen ballarí i periodista.

La segona part es titula «Ara pregunto jo», i aplega les opinions de diferents professionals amb qui Corchero ha col·laborat, i a qui ell mateix ha traslladat diferents preguntes. Així, hi ha l’opinió d’Àngels Margarit sobre la forma, de Rosa Muñoz sobre el sentit de l’expressió cap enfora, d’Agustí Fernández sobre moure’s en el temps o sobre Feliu Formosa sobre la seva visió de la poesia i de la dansa de Corchero.  

La col·lecció Paragrafies té com a objectiu valorar, fer visible i transmetre el pensament i l’experiència dels artistes al voltant de la dansa. Va néixer el 2020 i els tres títols editats fins ara es publiquen tant en català com en castellà. Es tracta d’una col·lecció coeditada entre el Mercat de les Flors, l’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre.

Podeu trobar la nova publicació a les llibreries, a la web de Comanegra, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l'Institut del Teatre


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x